Mijn lijst met blogs

donderdag 22 juni 2023

Vroege vogels


We hebben hier op onze boerderij wat onrustige nachten. Al een tijdje hebben we het vermoeden dat er in de oude schuur een steenmarter zit. Avonds horen we daar allerlei geluiden en soms een schreeuw van een dier.
Een paar jaar geleden heeft waarschijnlijk een marter huisgehouden in ons kippenhok. Die slachtpartij onder de kippen vergeet je niet gauw. Nu heeft Wim de ren met heel fijn gaas heel goed rondom afgesloten, toch blijven we alert op onraad. En vannacht hoorden we een paar keer wat onrust bij de kippen, maar het was gelukkig niets. We slapen ook heel dicht bij het hok en slapen ondanks de haan hier prima om. Naast het hok staat een kersenboom. Vorig jaar hadden we heel veel kersen en geen spreeuwen, dit jaar werden we al vroeg gewekt door allemaal spreeuwen die zich te goed deden aan al die heerlijke kersen...😕Leuk is het niet, Wim heeft er nog wat geplukt, en nu draaien we het maar om dat we genieten van al die etende vogels. En de kersen die hij "gered" heeft.
Slapen lukte niet meer, en dat maakte dat ik al om 7.45u in mijn kamertje zat om de laatste hand aan deze kaartjes te leggen.
In mijn gekregen spullen van vorige week zaten ook knipvellen. Die van de vogels vond ik wel leuk en dat maakte dat er nu deze kaartjes klaar zijn. Het raster lag nog in mijn bak, de ster ook en het plaatje paste er goed bij. Eerst had ik rode vogeltjes, maar dat werd te rood, daarom toch maar de mini poinsettia gebruikt. Het was even zoeken, maar toen ik bruin erbij gebruikte maakte het de kaart af.
challenges:

Dit is hetzelfde plaatje als van de eerste kaart maar een slag groter en dan zonder rand. Ook het raam zat bij die spulletjes, evenals het kerstdesignpapier en het bruine papier achter het raam. Het lijkt net alsof het nu een soort rolgordijn is wat neergelaten is.
Ook hier kwam de poinsettia op de kaart en liet ik daar 2 lintjes vanuit komen. De tekst is daar ook van, dat is heel dun vouw papier geloof ik.
Challenges:
Groetjes en tot een volgende kaart.
Nelleke 
 

17 opmerkingen:

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie kaartjes met de leuke plaatjes en de leuke details, gelukkig leven de kippetjes nog, altijd vervelend als dat gebeurd.
gezellig dat je meedoet met onze challenge bij the holly and the ivy christmas
groetjes Ellen DT H&I

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat maak je spannende dingen mee Nelleke, ik geloof niet dat ik ooit een steenmarter gezien heb in het echt. Je kerstkaarten gemaakt met de gekregen spulletjes zijn mooi geworden. Alles komt toch goed van pas.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Diny zei

Het is inderdaad spannend bij jullie Nelleke.....maar hopen dat de steenmarter geen kippen te pakken krijgt!
Wat heb je leuke kaartjes gemaakt!
Groetjes Diny

Annemarie en Merit zei

oei wat een verhaal...die arme kippetjes hopen dat deze niet gevangen worden.
Je kaartjes zijn prachtig.
Gezellig dat je vandaag een kerstkaart laat zien bij 52WTC.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52WTC.

Anoniem zei

Heftig verhaal, arme kippen en super sneu voor jullie. Ook zo voor de kersen, je wilt toch lekker kersenjam maken als je een boom hebt! 🙈
Je kaartjes zijn goed gelukt…erg leuk en vrolijk!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Ingrid's Scrapfrutsels zei

oh niet leuk, hopelijk. blijven de kippen in leven, want een steenmarter is echt geen fijn dier, ooit eens in mijn auto gehad. Eenmaal in de buurt blijft hij blijkbaar vaak daar. Je kaartje met de vogeltjes zijn erg leuk, met de ster, en ook met het raam, is beide heel mooi. Bedankt dat je meedoet bij 52WTC. Groetjes Ingrid.

Jantine zei

Wat jammer van de kersen, Nelleke! En hopelijk blijft de steenmarter uit het kippenhok, lijkt me verschrikkelijk om zo'n slachting aan te treffen.
Je kaarten zijn heel erg mooi!
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Trijntje zei

Je hebt leuke kaarten met deze mooie plaatjes gemaakt. Een steenmarter daar moet je zeker niet blij mee zijn. Inderdaad maar genieten van de spreeuwen die jullie kersen opeten. Wel jammer trouwens. Groeten Trijntje

marja kenter zei

Oh bah, een steenmarter. Wij zagen een paar weken geleden over ons kampeerplekje ook een marter lopen, volgens de buren een boom marter. Maar ja, wij hebben geen kippen hier gelukkig. En zonder van die kersen hoor, ze zijn zo lekker en dat vinden de vogels ook natuurlijk.
Je hebt weer twee leuke kaarten gemaakt dat dan wel 👍.
Liefs en groetjes

Kaartenkraam zei

Af en toe rennen hier ook steenmarters door de straat. Ik woon in een groene wijk en daar komen ze regelmatig voor. Maar als ze je kippen pakken is het niet leuk. Gelukkig hebben ze mijn konijnen altijd met rust gelaten.
Jammer van je kersen maar ja grote kolonies spreeuwen daartegen kun je ook niet veel beginnen!

Je kaarten vind ik erg mooi geworden. Dat kraft kleurtje doet het er inderdaad heel goed bij!

groetjes van Ank

Henriët zei

Leuke kaarten. Je hebt echt leuke spullen gekregen.
Wij hadden jaren terug een marter in ons postduivenhok. Echt niet leuk....
Groetjes van Henriët

Angélique zei

Mooie kaarten allebei.
Hopelijk zijn alle kippen en haan ongedeerd?

Debbie zei

Beautiful cards! I love your color combination!
Thanks for playing along this week at Tuesday Morning Sketches
Debbie - TMS DT
Debbie's Dash of This and That

Anita van Deur zei

2 prachtige kaarten heb je voor deze Challenge gemaakt! Heel leuk met het raster daar komt de ster goed op uit. Het zelfde geldt voor de 2de kaart waar het raam zorgt voor diepte op je kaart. Dankjewel voor het mee doen bij The Holly and Ivy Christmas Challenge. Groetjes Anita DT

Donna W. zei

Very pretty card. Perfectly goes with the story you told.Thank you for joining Tuesday Morning Sketches

Melissa Craig zei

Both cards are lovely. Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches.

Sheryl zei

I love the clever use of die cuts on the first card.
Thank you so much for entering our challenge this week at CRAFT Challenge looking forward to see you again next challenge.
Hugs Sheryl CRAFT DT xx