Mijn lijst met blogs

vrijdag 30 augustus 2024

Paperlovers 3

V
Vandaag plaats ik gelijk maar 2 kaarten die al klaar liggen om gefotografeerd te worden en dan gelijk ook plaatsen. In het boek paperlovers zat een mooi stevig vel a-4 papier in roze en rode ruiten. Deze sneed ik in vieren. Voor de eerste kaart gebruikte ik een deel van dat stuk. Rood en zwart zaten ook in het boek, en thuis maakte ik de kaart af. Of witte klaprozen bestaan weet ik niet, maar die doet het goed op de kaart. Gefeliciteerd met de lettertang , een vlindertje en wat zwarte steentjes. De sketch is meende van Cheerful, maar die is al afgelopen. Lieke vond de kleuren geweldig omdat ze into roze en rood is. 
1 deel plakte ik op een basis kaart en is wat kleiner geworden dan normaal. Het kaartje is 12,5 cm x 9,5 cm. De bloem maakte ik thuis van allerlei verschillende bloemen. Een grote papieren bloem, daarop een stoffen bloem en weer een papieren bloem, dit vastgezet met ene splitpen. De blaadjes komen uit de restjes bak. Ook de open rits komt uit de restjesbak. Tekst weer met de lettertang en nog wat steentjes erbij.
                          
Ook hier maakte ik bijpassende enveloppes bij, en de kaarten wachten op een nieuwe eigenaar.
Challenges:
Try it on Tuesday (tuesdaytaggers.blogspot.com): voor dames
Unicorn Challenge Blog: flowers
Vanmiddag start ons creatieve café weer. Het weer is nog goed, dus we kunnen lekker buiten onder het afdak gaan zitten. Ik heb er weer zin in. Luisteren naar iedereen hoe ze de zomer gehad hebben.
Een fijne dag vandaag!
Groet, Nelleke 
 

donderdag 29 augustus 2024

Kringloopgeluk

Vorige week maakte ik gelijk wat extra kerstkaartjes, zodat ik deze vandaag  kan posten. In het boek van de kringloop zat ook een vel waar een hele rij huisjes opstonden. Geschikt voor een slimme line kaart. De huisjes stanste ik uit en matte dit op oranje en lichtblauw papier. Daarachter kwam wit papier, want de achterkant van dat blauwe papier glimt heel erg. Daar ook een standaard achter gemaakt. Verder wat gouden sterren en tekst en meer kon ik niet bedenken om nog op de kaart te doen. 
En ja dit stukje bleef over en wat kan ik er nog mee? Ja gewoon een kaartje van maken. Vorig jaar kreeg ik basiskaarten met een wat aparte vorm. De kleur wit paste goed bij het plaatje en dit gebruikte ik dit voor een kaart.
De punt liet ik intact, dat zie je beter als de kaart staat. Hier kwamen wat sterren en een sneeuwvlok, de tekst zat er al op. Dit alles gemat op rood en dit kwam weer op de kaart. 
Challenges:
Nog even over het babykaartje van eergisteren. Sommigen dachten dat Mees al wel naar school zou gaan. Dit maal was het niet zo erg hoor. Mees wordt in november 2. 
Groetjes en tot een volgende kaart.
Nelleke  

woensdag 28 augustus 2024

Legergroen en petrol

Kleurenkaartteam vandaag, en ik doe weer mee deze maand.
Legergroen en petrol blauw zijn de gekozen kleuren. Een combinatie die we nog niet hebben gehad en zeker ook een lastige vond ik. 
Toch ben ik er niet lang mee bezig geweest. Maandag vond ik designpapier, ongeveer in de kleuren voor vandaag. Maandagavond vond ik de sketch, dinsdag overdag alles klaargelegd, en avonds na het eten de kaart gemaakt. En toen moest ik nog opschieten ook, want het wordt avonds al heel wat eerder donker. 
Gisteren had ik op mijn manier geen tijd om te freubelen. Caravan weer schoon, wij kropen gisteravond in een heerlijk schoon bed, wassen, een bezoekje en wat boodschappen, de dag vloog voorbij.
Het prachtige papier is denk ik van SU en kreeg ik lang geleden van Marfien. Ik vond nog een wit randje om het geheel wat te breken, dit kwam tussen de twee dwarse banen.
De grote bloemen stans kocht ik 2e hands, er kwamen nog wat kleine groene takjes bij. Zoals jullie zien heb ik iets gesmokkeld met de kleuren. Maar uiteindelijk tevreden met het resultaat. 
Ik ga zeker bij jullie kijken. Het aantal aanmeldingen valt een beetje tegen, ik hoop dat de komende maanden dit weer wat aan gaat trekken, want het is nog steeds zo leuk om te doen!
Groet, Nelleke 
 

 

dinsdag 27 augustus 2024

Mees is geboren

Weer met een kaartje uit concepten. Waarom die er zo lang in heeft gestaan weet ik eigenlijk niet. Ik denk omdat ik die wilde bewaren voor een uitdaging waar baabykaartjes gevraagd worden. 
Bij Suzan op facebook worden geboortekaartjes gevraagd. Dus daar kan deze kaart mooi aan meedoen. Deze maakte ik voor de ouders van Mees. 
Het lieve hertje mocht op de kaart. Een letterslinger met zijn naam en designpapier is van MD. Dit alles kwam op kraft. Nog wat sterretjes en hartjes en een tekst van Els?
Dat weet ik niet meer, wel dat het leuk was om deze kaart te maken.
Tot morgen dan ben ik er met het KKT. De kaart moet nog gemaakt worden, maar het papier ligt al klaar en heb al een ideetje, dus dat zal vast wel lukken.
Groet, Nelleke

 

maandag 26 augustus 2024

Uitdaging met Aartje, 2



Vandaag is de dag van de dagelijkse uitdaging met Aartje. Zij wilde dat we de pleisterstans gingen gebruiken. Het bedenken was het meeste werk. De aanleiding was een klein kaartje waar dit beertje opstond, maar in combinatie met de pleister was dat niet leuk. Er zaten ook grotere beren in het knipvel en met een sketch  die ik gebruikte kwam de pleister en beterschap heel wat beter tot zijn recht.
Het basispapier is een vel kraft van de Wibra en de kaart is wat breder dan gewoonlijk. Bij die vellen zitten ook dunne vellen kraft en daar maakte ik gelijk een bijpassende envelop bij met een klein beertje welke ook op de vel plaatjes stond.
Kijken jullie ook wat Aartje gemaakt heeft? Klik hier
Challenges:
Groetjes, Nelleke 

zaterdag 24 augustus 2024

Grote cijfers en letters

Even weer wat kaarten uit concepten. Ze staan er al 4 jaar en die personen zijn dus alle drie al 4 jaar ouder geworden dit jaar. 😊 Dus hoog tijd om te laten zien op het blog.
Voor een stoere jonde dames is deze kaart helemaal goed. De kaart spreekt eigenlijk wel voor zich. Het was gaaf om de grote for you stans te gebruiken en rechtsonder in fluor  geel/ groen de leeftijd.
Challenges:
Daring Cardmakers: lucky numbers
Voor haar vader maakte ik deze ook een kaart met zijn leeftijd in het groot op de kaart. Met daarop in het rood congrats, en een klein lieveheersbeestje omdat ik hem wat kaal vond. Ik wist er toen niet meer van te maken.
 
Voor weer een ander familie lid maakte deze  kaart met een lief bloemetjes papier met allemaal vetplantjes erop. Dit alles werd gemat op groen papier, en dat kwam weer op de basiskaart. Verder wat plantjes rechts onder gezet. Gefeliciteerd in het roze en wat kleine pareltjes. Hier had wel wat meer pit in gemogen. 
Tot maandag, dan ben ik weer met de uitdaging met Aartje.
Groet, Nelleke 

 

donderdag 22 augustus 2024

Schudkaart uit de kringloop

Schudkaart uit de kringloop. Het moet niet gekker worden haha. Laat ik de papierblokken bij de Action meestal liggen, bij de kringloop lag er 1 voor een € 1,00, en die verdween in mijn mandje. Er waren maar 4 vellen uit van de 24, dus dat kon ik wel proberen.
Uit dat blok de eerste kaartjes gemaakt, later volgen de andere.
Ik had bedacht om een schudkaartje te maken, zocht een plaatje van MD en papier uit het blok.
Fijne feestdagen komt uit goudkleurig behang. Dit alles kwam op een basiskaart met in de blister schudmateriaal. Verder wat sterren en kerstboompjes geplakt.
Het is wel een beetje ene wat drukke kaart geworden, maar helemaal niets vond ik ook wat kaal.


De binnenkant versierde ik ook. Een strook designpapier met een label. Achterop de label komt mijn kerst wens.
Dus nu ik dit type, bedenk ik mij dat de ontvanger deze kaart zelf ook weer kan versturen.
Over hergebruik gesproken. 😊
Challenges:
52 weeks to Christmas.......Bingo denneboom-kerstballen- goud ( maar ook goud-label-ster)
The 12 Months of Christmas Link Up: optie cirkels: bal en schudkaart en schudmateriaal
Het was een fijne dag gisteren, weer lekker kunnen freubelen. Vandaag rommel ik ook wat aan, ik pak zowiezo de naaimachine, en vanavond gaan we pizza bij Lieke eten, een drankje drinken en haar vakantie alvast vieren.
Groetjes, Nelleke 

 

woensdag 21 augustus 2024

Paperlovers, 2

Weer 2 kaartjes die ik uit de Flow for paperlovers maakte. De basis maakte ik op de camping, de rest maakte ik thuis af: De tekst vond ik al gestanst liggen en verder kwam er een zwart takje en zwarte glitters bij. De stickers kwamen van een vel wat ook in het boek zat.
Challenge:
Daisy Chain Challenges: for the girlz
Ook hier maakte ik een bijpassende enveloppe bij, en stempelde het adreskader met zwart. Misschien doe ik op de enveloppe ook nog wel een sticker, er zitten er nog genoeg in.
Challenge:
Deze kaart is hetzelfde verhaal als de eerste kaart, ook de tekst lag gestanst klaar in een bakje op het bureau. Wederom een andere takjes en wat zwarte glimsteentjes.
En weer een bijpassende enveloppe erbij.
Twee kaartjes met een algemene tekst, en toch wel anders dan wat ik normaal maak. Het leuke van beperkte middelen bij je hebben, je moet het doen met hetgeen je bij je hebt.
Vandaag een lekker lui dagje thuis. Gisteren met vrienden een stuk in onze omgeving gefietst. Daarna nog buiten gezeten, tot we gingen eten en het begon te regenen.
Maandag had ik koken in de kerk en verzorgden we met 3 kooksters voor totaal 24 mensen een maaltijd in het bijgebouw van de kerk. Dat wordt altijd weer gewaardeerd. 
Wat ik vandaag ga doen? In ieder geval freubelen, en wat kleine to do dingetjes doen. Een perfecte dag om het even lekker rustig aan te doen.
Groetjes Nelleke 

 

vrijdag 16 augustus 2024

Flow paper lovers 1

Vlaak voor we naar Ruurlo gingen, heb ik toch de Flow book for paper lovers in de caravan gelegd. 
Je weet maar nooit....
Een dik boek met allemaal papiertjes, kaartjes, labels, effen en designpapier. (zie hieronder)
Het boek is uit 2014, en kreeg ik voor mijn verjaardag van GerJanne. Ik had er al wel wat uit gebruikt, maar er zat nog genoeg in.
Op de camping ben ik hier 2x mee bezig geweest. Ik zocht wat papiertjes bij elkaar, plakte dit in de meeste gevallen al vast en thuis kwam het geheel op een basiskaart en maakte het verder af.
Dat heb ik zo met de eerste kaart gedaan. 
Bij DCL vragen ze een kaart met cactussen. Ik lees op sommige blogs dat bloggers niets van cactussen hebben. Zelf heb ik dat wel, en voor deze kaart heb ik het cactussetje van Sizzix gebruikt die ik  pas geleden 2e hands voor  € 1,00 kocht. Een mooie reden om hiervoor te gebruiken. 
Een tekst met de labeltang en nog wat zwarte steentjes.
Ondanks dat cactussen 'stekelige' planten zijn, durf ik die met een gerust hart te versturen.
Challenges:
Bij de meeste  kaartjes die ik maakte maakte uit de Flow, maakte ik gelijk bijpassende enveloppes. Deze enveloppe heb ik gemaakt van een restje kraft wat in cadeaupapier zit. Daarop met zwart een label gestempeld. ( komt dus niet uit de Flow)
Dit is het boek waar ik bijna alles uit gehaald heb.
In het boek zaten ook een vel stickers. Op zich leuke kleuren, maar niet helemaal mijn ding. Ze waren van plastic. Dit alles op een vel papier geplakt en daarna heb ik deze mand met appels uitgeknipt. Ik vond 2 labels uit het boek,  het zwarte papier uit het boek kon de toets der kritiek niet doorstaan, want voor de fruitschaal vond ik het te flets. 
Als setje weggelegd, thuis zwart papier bijgedaan en deze kaart gemaakt. De fruitmand paste precies over het motiefje van de rood/oranje label. Wat knoopjes en tekst van?
Challenge: 
Voor de envelop vond ik in het boek een vel bijpassend glimmend papier wat in dit geval geschikt is voor een envelop. Mooi gebruikt dus! Daarop kwam een ovalen tekstlabel.
Het was leuk om met minimale middelen toch lekker bezig te zijn, en daardoor ga je heel anders weer naar het boek kijken.
Wordt vervolgd.
Groet, Nelleke 





 

donderdag 15 augustus 2024

kerstboom

Vorig jaar zomer ben ik tijdens de vakantie aan het borduren geweest. Avonds even een uurtje zitten om wat te borduren. Nu dan tijd om er kaarten van te maken.
Bij deze kaart vond ik in een oud blokje design papier van  SL, wat er precies bijpaste. De kerstboom gestanst en deze gemat op groen, welke ik ook gestanst heb.
Het verder rustig gehouden. JOY 2x gestanst en in schaduw opgeplakt. Wat kleine sneeuwvlokken gestanst en rechts geplakt. In het papier zitten ook sterren, en zo loopt het mooi over.
Challenges:
Een fijne dag en tot morgen, dan ben ik erweer.
Groetjes, Nelleke 
 

dinsdag 13 augustus 2024

Serie met bloemen

Daar ben ik eindelijk weer eens, een beetje ondergedoken geloof ik. Zaterdag zijn we teruggekomen van een week kamperen in Ruurlo. We hebben met Thomas een mooie week gehad, bijna elke dag gefietst en dat kan in die omgeving heel goed, omdat het daar zo rustig is. En wat een prachtige omgeving zeg. Dit was echt voor herhaling vatbaar!
De was is inmiddels schoon en opgeruimd. Thomas is zondag naar de Parel gegaan, hij wilde ook graag weer terug en ook wij vonden het ook goed zo. Ik moest hier echt wel van bijkomen.
Vanmorgen bezig geweest met het oogsten van diverse fruit en boontjes, maar aan het einde van de ochtend kon ik toch eindelijk  naar mijn kamer om wat te freubelen.
Van mijn zus kreeg ik een rol papier voor mijn verkoophuisje. Of het inpakpapier of een loper voor over de tafel is, weet ik niet. Hij werd niet verkocht, en omdat ik het papier zelf zo mooi vond dit op mijn kamertje gelegd. 
2 weken geleden, heb ik allemaal bloemensetjes gemaakt. Dan gaat de bak met stansjes op de kop en zoek ik bloemen en papieren bloemen bij elkaar om setjes te maken. Vaak lukt dat met het maken van kaarten niet, maar als je er voor gaat zitten wel. Een leuk klusje waarbij ik buiten begon omdat het toen  mooi weer was. 
En ja dan gaat het ratelen daarboven. Ik dacht dat sommige bloemen wel mooi bij dat gestreepte papier zou passen, en dat klopte. Voor we weg gingen had ik al wat van dat papier gesneden, en deze heb ik vandaag dus afgemaakt. Het gaas en de bruine cirkel had ik ook nog uit gestanst liggen en paste er goed bij.
Nog een tekst en wat sequens en meer is niet nodig.
Challenges:


Ik zag de sketch van tuesday morning sketches en kon deze heel goed gebruiken. Bij de bloem had ik grijze blaadjes gebruikt. Het leuke is als je bezig bent, je dan van alles bedankt. Rechts boven is een hart en links een gewei van een rendier omdat ik die niet gebruikte.
Hello in dezelfde kleur grijs, wat sequens en glitters.
Challenges:
Op de kringloop kocht ik een zakje papieren en gehaakte bloemen. De papieren bloemen heb ik nu gebruikt. Hier zie je de oranje/ bruine bloem, die is best wel groot. De grote cirkel lag er uit gestanst en paste er goed bij. Ook hier weer sequens, glitters en een donkerbruine tekst. 
Het was heerlijk om hier mee bezig te zijn, buiten was het toch te warm.
Groet, Nelleke 


 

donderdag 8 augustus 2024

Knusse en warme dagen

Net voordat we naar Denemarken gingen heb ik de Kerstkaarten, die ik altijd op 'de deel' hang, opgeruimd. Daarvoor in de plaats kwamen de kaarten van mijn verjaardag en mogen daar heel lang hangen.
De zelfgemaakte bewaar ik, de niet zelfgemaakte kijk ik na en de kaarten waar ik wat mee kan, bewaar ik ook. 2 kaarten hadden mijn aandacht, omdat ik de kardinaalsvogel, zo'n prachtige vogel vind. Die legde ik alvast klaar met bijpassend papier, om deze na de vakantie af te maken.
De eerste kaart was een klein kaartje en vond het leuk om de buitenste rand van de kaart te bewaren. Daardoor konden de blokjes niet uit elkaar gelegd worden, maar naast elkaar, en deze zijn verhoogd opgeplakt. Het geeft ook wel een leuk effect. Gemat op donkergroen en wit papier. Dit alles kwam op designpapier en dit op een kraft kaart.
Wat kleine sterretjes en een klein strikje was genoeg voor deze kaart.
Challenges:

Deze kaart maakte ik op dezelfde manier. Omdat de vogels rood zijn, koos ik rood en wit  papier om te matten dat daarna op  lila designpapier kwa . Dat was voor mij al een uitdaging op zich, want ik zou niet vaak kiezen voor lila en rood.  Verder ook hier er niets bij gedaan, alleen een tekst en wat gouden sterretjes.
Weer twee kerstkaartjes erbij, en wederom weer erg leuk om te maken.
Groet, Nelleke 


 

maandag 5 augustus 2024

We gaan weer borduren


5 augustus is het vandaag en we starten bij de Egel met een nieuwe uitdaging. We gaan weer borduren en willen daarbij een dier op de kaart zien. Ik heb een dier geborduurd en dit verwerkt op een kaart. Maar je kunt ook borduren en er een dier bij maken bv een plaatje of diertjes stans.
Ik denk wel 12 jaar geleden kocht ik deze houten labeltjes waar je dus op kan borduren. Er zaten voorbeelden bij, maar het waren er maar iets van 2 verschillende borduurwerkjes, en allemaal hetzelfde maken is dus niet zo leuk. Ik zocht een patroon van een vlinder en heb deze gemaakt. Daarna maakte ik er nog meer, de houten labels zijn nu allemaal gebruikt. Nu nog het verwerken op een kaart of op een label. Dit kaartje is het geworden. Eigenlijk heel simpel, of is het nu CAS, ik vond dat er niet meer op moest, het papier is al druk van zich zelf. 
Jullie hebben een hele maand de tijd om mee te doen, kijk vooral ook bij de Egel voor meer inspiratie kaarten.
Groetjes, en een fijne dag.
Nelleke 

 

vrijdag 2 augustus 2024

Tara is jarig

Feest vandaag want Tara, onze kleindochter is vandaag 9 jaar geworden. Omdat ze met haar ouders en broer nu op vakantie zijn, hebben we even gebeld met elkaar. Volgende week gaat ze het thuis vieren. Voor onze vakantie moest deze kaart klaar zijn, evenals het vlaggetje voor haar vlaggenlijn die ik voor elk kleinkind maak. Dus ik moest nog wel even flink aan de bak, want er was een paar weken geleden ook een kleinzoon jarig en toen waren wij er niet, maar ik wilde het wel klaar hebben voor we weggingen.
Tara is een meisje van frutsels en roze. Tekenen, opmaken vindt ze helemaal leuk. Ik wilde make up spulletjes in haar tasje doen, maar daar had ik geen stansjes van. Wat besteld bij Ali, maar dat is nog steeds niet binnen. Toen moest ik dus wat anders bedenken. Daarom nu maar tekenspullen gedaan. Want dat stond op haar lijstje. Ze wilde een hele grote doos kleurpotloden. En ssst niet verder vertellen hoor: oma vond op Marktplaats een hele grote doos potloden voor haar, wel 120 stuks. Oma is zelfs wel een beetje jaloers, zoveel heeft zij er niet. 
Het spreekt verder wel voor zich. Gemaakt met een omtrekmal, en ook dat vind ik bij tijden leuk om te gebruiken.
Challenges: 
We gaan eten en dan Thomas ophalen, want morgen gaan we een week met hem kamperen in Ruurlo.
We brengen de fietsen vanavond en dan kan hij gelijk vast kijken op de camping.
We hebben er zin in. Het weer ziet er de komende week goed uit, heel wat beter dan vorig jaar, dus dat wordt vast fietsen.
Groet, Nelleke

donderdag 1 augustus 2024

Lest Best

Van het voorjaar heb ik scrappapier van Mintay papers opgemaakt en deze 2 plaatjes bleven over. Tussen mijn voorraad  blokjes kaarten vond ik er 2 en daarvan deze twee kaarten gemaakt. De eerste is echt heel eenvoudig, de rode blokjes zitten op kraft en dit kwam weer op wit papier en daarna op een groene basiskaart. Het plaatje met een cirkelstans gestanst en daaromheen een mooie rand met gaatjes. Dit alles kwam op de kaart en verder nog een groene tekst gebruikt. Een paar kerstbomen en wat sterretjes. Ik kan hier zo van genieten van het effect van dit alles.
Challenges: 
ABC Christmas Challenge: N van no stampin
Hier is de kleurencombinatie wat gewaagder. De blokje zitten op kraft en daarna op wit papier en op lichtblauwe basiskaart geplakt. Dit omdat er ook blauw op het plaatje zit. Het plaatje gemat op rood. Daaronder nog drie kleine strookjes lichtblauw designpapier. Christmas in het zwart voor het effect en een gouden sneeuwvlok en wat sterretjes. 
Geniet van de dag!
groet, Nelleke