Mijn lijst met blogs

woensdag 18 september 2024

Grote zonnebloemen

Herfst, een prachtige periode om kaartjes te maken, je kunt zulke mooie en warme kleuren gebruiken. Ook buiten wordt het de komende maand één groot schilderij. Alleen, en dat is het dubbele van de herfst, is dat het zo vroeg donker wordt, ik vind daar niets aan. Gelukkig maakt het mooie weer nu veel goed, en als het eenmaal half november is, is het wel weer ok en doe ik met een glimlach de gordijnen dicht om zes uur.
Buiten genieten wij van de zonnebloemen in de tuin. Ze zijn wat laat geplant, dus de bloemen zijn ook wat later, maar wat vind ik ze mooi. De eersten gaan nu hangen en hebben hun mooiste bloei gehad. Straks komen de vogels en die eten de zaden van de bloem weer op. Een mooi schouwspel.
Zo ook de grote zonnebloem stans van vorig jaar, die ik natuurlijk nu moet gebruiken. Het zat al in mijn hoofd om er plaatjes met pompoenen of zonnebloemen te gebruiken. Ondanks dat ik heeeeel veel plaatjes heb, waren er maar weinig plaatjes die pasten in de zonnebloem. 
Voor deze kaart gebruikte ik boomschors uit een herfstblokje van MD. Daarop twee kleuren geel als bloem. Het plaatje gemat op een bruine cirkel en verder nog wat bladeren en tekst gebruikt.
Challenges:
(1) Facebook: creaties Suzan: herfst
Ook vond ik nog een uil die tussen allerlei herfstmaterialen zit. Hetzelfde verhaal als de eerste, daarbij nog wat herfstbladeren en eikeltjes geplakt. Geen tekst, zo kan deze voor meerdere gelegenheden gebruikt kan worden. 
Nou de schuur was maandag al vrij snel opgeruimd hoor, voor mij waren het vooral de kasten en overbodige dingen wegdoen. Wim gaat de schuur leeghalen (aanhanger en caravan) en de vloer vegen. 
Vrijdagavond en zaterdagmorgen wordt alles klaar gezet. We starten om 16.00 u met het feest. Wij vertrekken na een paar uur naar een familie feest, waarvoor wij ook een uitnodiging kregen. En ja dan is het kiezen, maar het wordt allemaal goed opgelost. 
Groetjes, Nelleke 

 

8 opmerkingen:

alma.heijenk@gmail.com zei

wow wat een prachtige mooie stans van de zonnebloem, mooie kaartjes heb je gemaakt.
fijne feestje(s).
groet Alma

Angélique zei

Echte herfstkaarten, heel leuk bedacht met de plaatjes in de bloemharten. Het schorspapier vormt een mooi achtergrond.
Dat is snel, dat maandag de schuur al opgeruimd was, fijn dat dat achter jullie ligt.

Trijntje zei

Je hebt twee hele mooie kaarten met deze mooie zonnebloem gemaakt. De plaatjes passen er perfect in. Ik kan door het mooie weer nog niet zo tot her maken van hetfstkaarten komen .we xijn nu onderweg met de fiets. Zitten even op een picknick bankje . Heel mooi plekje aan het Prinses Margrietkanaal. Best veel vrachtschepen. Dus genieten.jij veel plezier met de feestjes. Groeten Trijntje

Lia zei

Wat mooi is dit! Die grote zonnebloem is geweldig.
Lia xx

Anita van Deur zei

Geweldige stans Nelleke en beide kaartjes zijn prachtig, zelf heb ik dit jaar ook 2 zonnebloemen in de tuin, Ze hangen nu ook en zoals je zegt het is een wintermaaltijd voor de vogeltjes.

Elle-Jeanne zei

Twee prachtige herfstkaarten Nelleke.
Groetjes Elle-Jeanne

GerJanne zei

Ja, prachtige die grote zonnebloem! En je vond toch nog twee herfstplaatjes. Ze passen er mooi bij.
En grappig, ik vind dat juist weer zo heerlijk dat het weer eerder donker wordt...alleen past het niet bij het mooie weer. Vind ik ook altijd als je in september pas op vakantie gaat naar warmere streken, vooral in de bergen. Zit je om 19.30 te eten buiten voor je tent in het donker. Dat is dan zo raar..

Sigrid1972 zei

Schitterende kaarten Nelleke!!!
Groetjes, Sigrid