Mijn lijst met blogs

donderdag 25 maart 2021

Kerst en embossing

Hier zijn dan mijn 2 kerstkaartjes voor deze week. Al een poosje geleden bedacht ik dat ik wat meer met de kerst embossing folders moest doen. Ik geloof ( schaam)  dat ik deze nog nooit gebruikt heb. De eerste heb ik dacht ik gewonnen, en de 2e gekocht bij de Action. 
Eigenlijk weet ik ook niet waarom niet, embossen geeft eigenlijk best een leuk effect. Bij deze heb ik donkerblauw kraft gebruikt en na het embossen geschuurd. Ik vond dat er wel wat om heen kon. Er lag nog een vel papier met van die wolkjes. Dat lag er ook maar te liggen en mooi om uit te proberen of het past. Een rechthoekige stans met schulp randje gebruikt. Het kon en paste. Het geemboste papier op maat gesneden en ook die randjes ruw gemaakt. Dit alles op de uit gestanste papier geplakt en dit op een basiskaart geplakt. De randjes zijn ook beïnkt. Her en der wat gouden sterretjes geplakt en een paar kleine hartjes.
Het papier waar ik het vierkant uit stanste kon ik ook nog gebruiken. Het geemboste papier paste er precies achter. Alles op maat geknipt, randjes beïnkt en ook op een basiskaart geplakt. Hier ook her en der wat gouden sterretjes.
Challenges:
52 weeks to Christmas: wekelijkse kaart
CHCC: alles mag, optie carol ( Slille nacht 1e kaart, o denneboom, 2e kaart)
Groetjes, Nelleke 

 

16 opmerkingen:

Rosina zei

heel mooi deze kerstkaartjes Nelleke... het embossen geeft inderdaad een mooi vintage effect...
groetjes Rosina
DT 52 WTC

Diny zei

Twee hele mooie kerstkaartjes Nelleke....ze zien er fijntjes uit!
Groetjes Diny

Kaartenkraam zei

Wat een mooi effect dat schuren na het embossen. Ik vind beide kaarten erg mooi geworden!

groetjes van Ank

Jantine zei

Twee prachtige kaartjes Nelleke. Die ene met die huisjes heb ik ook. Ook nog niet heel vaak gebruik...
Fijn dat je weer meedoet met 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Nynke zei

Mooi zijn ze hoor! Het komt hier ook wel eens voor dat er dingen ongebruikt blijven liggen. Toevallig gebeurt me dat het vaakst met embossingfolders, bij snijmallen heb ik dat toch minder.
Groetnis Nynke

Angélique zei

Mooi! Waarom heb ik nog niet dat embossingfolder gebruikt (ik schaam mij ook diep)? Mooi effect geeft dat geschuurde, dat ga ik onthouden, weer wat geleerd

Anita van Deur zei

Prachtig zijn je kaarten ik mag graag embossing folders gebruiken alleen opschuren heb ik nog nooit gedaan terwijl het zo`n mooi effect geeft!

martina's kaartjes zei

een mooie, sfeervolle kaart heb je gemaakt
grtjs, martina DT 52 WTC

Daphne zei

3 Keer een goed idee!!
Eerste om het embos gedeelte te schuren, dat is mooi zeg, ziet er heel subtiel uit.
2De om het negatief van de rand ook te gebruiken, je hebt nu zomaar opeens 2 kaartjes erbij😊.
De embossing folders zijn echt heel leuk, laat ze in het zicht liggen, dan gebruik je ze vast vaker .

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ja ik herken het wel, ik gebruik ze ook niet snel, misschien maar eens een middagje gaan experimenteren want ik vind deze kerstkaarten echt gaaf. Leuk effect dat opschuren Nelleke en mooi afgewerkt ook.
Leuk dat je weer meedoet bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

!neke zei

Hele gave kaarten !!!
Hou hier van !!!
groeten Ineke
DT 52 WTC

GerJanne zei

Ja mooi! Dat papier heb ik ook nog (samen op een beurs gekocht) en hoewel ik de embossingfolders wel gebruik, vergeet ik dat papier heel vaak! Geeft zo'n mooi effect als je het wat opschuurt. Die eerste met de huisjes is ook erg leuk!

Sarah - Crea S zei

Wow Nelleke, wat een supermooie kaartjes! Ik gebruik mijn embossingfolders ook niet vaak genoeg! Maar jij moet de jouwe echt stofvrij houden hoor, heel leuk zijn ze! Liefs, Sarah

Irene zei

Mooi effect door het embossen, die liggen hier ook een beetje verloren, jammer als ik dit zie! Dank voor de verjaardagskaart Nelleke!
XxIrene

Angelique zei

Twee mooie kaartjes met de embossingfolders, wat een leuk idee om het papier op te schuren. Ik gebruik ze ook veel te weinig. Ook de ronde kaart met Liekes tekst is heel mooi geworden.
lieve groetjes Angelique

Nancy Soetaert zei

altijd mooi een kaart met embossing. Dat bracht me ertoe te leren kaartjes maken, met lichtbak en zo... Nu zoveel makkelijker met de folders en nu vergeet ik het ook altijd...
mooi effect om op te schuren op donker papier!
Groetjes
Nancy 52WTC