Mijn lijst met blogs

woensdag 10 maart 2021

Stempelen op designpapier

Toen ik vorige week de uitdaging van DCL zag, was ik gelijk helemaal enthousiast. Ik wilde een treinen kaart stempelen voor kleinzoon Jelle. Hij wordt de 20e 7 jaar, Eigenlijk is het veel leuker om dit op designpapier te doen dan op effen wit papier. Vorig jaar hebben we een ritje in de stoomtrein gemaakt en dat was toen heel erg leuk. Toen ik deze stempelset 2e hands (lees nieuw) zag was ik snel verkocht. Na wat snuffelen op internet heeft Boekenvoordeel deze, of hebben die gehad. Ik vond het leuk om hiermee aan de slag te gaan.  Omdat ik bang was dat, als je op druk design papier gaat stempelen de stempel wegvalt, heb ik rustig designpapier gekozen. De bovenste kaart is papier van MD.
Het stempelen was voor mij een uitdaging op zich, want het zijn allemaal losse stempels die ik gebruikt heb, ook de trein en wagons.  Ik ben begonnen met de trein en 2 wagons te stempelen op een proefpapiertje: de wagons moeten wel een beetje recht achter elkaar komen. Daarna op designpapier, en de proeftrein uitgeknipt om te maskeren voor het spoor. Ook dat was goed kijken wat die moest ik er in 3x opzetten. De stoomwolkjes waren geen punt , het bord op de rails moest je ook maskeren. Van de ticket de trein middenin (zie je op de volgende kaart) bij deze kaart niet beïnkt, daarna kon ik de 7 er in stempelen. Zijn naam in de stoomwolk geschreven en daarachter gefeliciplapstaart gestempeld. Tot slot moesten er ook wat glitters op, want daar houd hij van. 

Ik maakte gelijk een 2e. Daar kwam ik met de wolkjes niet goed uit, omdat daar een werkje op het papier begon. Geen nood, gewoon apart stempelen, uitknippen en op de kaart plakken. Happy day! gestempeld en de ticket vastgeniet. Beide kaarten gemat op blauw, zwart en wit/grijs papier. Aan de achterkant een standaard gemaakt. Beide kaarten hebben al een bestemming. In deze maand met veel verjaardagen zijn ze ook zo weer weg.
Een fijne dag vandaag, wij gaan onze jarige oudste dochter verrassen, door een drive bezoekje te brengen.
Groet, Nelleke  

16 opmerkingen:

Irene zei

Jelle zal er zó blij mee zijn Nelleke en in gedachten weer terug bij het stoomtreinritje (ga ik met Zoe óók doen als ze hier weer eens zijn!!). Wat heb je de wagons perfect achter de locomotief gekregen, precisiewerkje met topresultaat!
XxIrene

Ela zei

Mooi zeg! Heel goed gelukt, ik ga nog even nadenken... groetjes Ela

Anita van Deur zei

Wat is dit gaaf gedaan Nelleke en een precisiewerkje met een super tof resultaat, fijne dag.

Trijntje zei

Wat een mooie kaart met dit stempelwerk op designpapier. Leuk op dit model. Groeten Trijntje

Angélique zei

O wauw, wat heb je dat gaaf gedaan! Die stempel is al heel leuk, maar jij hebt er echt ku stkaarten mee gemaakt. Je bent even zoet geweest ermee, maar het resultaat is geweldig!
Gefeliciteerd met je dochter.

Elle-Jeanne zei

wow , twee super leuke kaarten met een trein.
Super mooi gemaakt .
Groetjes , Elle-Jeanne

Henriët zei

Prachtige kaart voor jullie kleinzoon. Sinds kort weet ik dankzij Monique hoe je moet maskeren dus ik weet nu dat dit een heel werk was.
Gefeliciteerd met jullie dochter. Leuk om toch nog een bezoekje te kunnen brengen.
Groetjes van Henriët

VoormeKaartje zei

Wat een leuke kaartjes. Die stempel is erg mooi.
Groetjes, Christa

Sarah zei

Super goed gelukt! Ik heb ze ook en ik weet om er 1 trein van te maken dat dat niet zo evident is. Jij deed het super! X

Marfien zei

leuke kaart voor Jelle, het is je prima gelukt met dit leuke stempel. Ben je al eens in het spoorwegmuseum geweest? mijn kleinzoon vond dat geweldig, we zijn er ook per spoor naar toe gegaan, zijn dag kon niet meer stuk

GerJanne zei

Oh ja deze zijn zo gaaf! Ik zag ze natuurlijk in het echt. EN je hebt het knap getsempeld want ik dahct dat het 1 stempel was van de trein.
Nog van harte met Marjolein. Was het leuk, de drive in??

Marjan zei

Geen kaartje wat je zo een, twee, drie maakt, maar eer van je werk: het is echt een gaaf kaartje voor jullie kleinzoon! Dank je wel voor het meedoen met DCL, Nelleke.

Nicole Parmentier zei

Wat een superleuk kaartje voor je kleinzoon! Gaaf hoe je zijn leeftijd in het ticket hebt gezet. Je tweede kaartje is ook super. Heel mooi gedaan! Bedankt voor het meedoen met de DCL challenge.

anja curvers zei

Wat een lief kaartje zeg mooi,mooi. Leuk dat je meedoet bij DCL.

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat leuk gedaan Nelleke! Super leuk kaartje met de trein erop, op designpapier. Leuk dat je met ons meedoet bij DCL!

Ellen zei

Mooie uitwerking van de opdracht "stempelen op dessinpapier" Nelleke! Leuk dat je meedoet met DCL.
Groetjes Ellen