Mijn lijst met blogs

woensdag 1 september 2021

Swingende liftkaarten

Kerstkaarten maak ik vaak zo even tussendoor. Echter bij de opdracht van 52 weeks to Christmas om een swingkaart te maken moest ik wel even voor gaan zitten. Aangezien ik geen omtrekmal heb om een swingkaart te maken moest ik het zelf bedenken en gaan zoeken op internet. Allereerst ben ik op Pinterest wezen kijken en kwam ik op een pop up swingkaart  uit van Judith. Zie hier haar blog.  2 mooie voorbeelden met een beschrijving erbij. 
Met het linken van de kaart zie ik nu een beschrijving 🙊
Een mooie reden om ook een kaart voor de liftchallenge te maken. 
Ik vond het blokje van Christmas wishes van Pinkfresh studio. Deze is al uit 2015 en zat destijds in een pakket van oma DEE.  Hier zaten nog wat papiertjes in, een mooie gelegenheid om het op te maken. Door de beschrijving van Judith was het makkelijk om de basis te maken. Dat ik het mij wat moeilijker maakte door een rechthoekige stans te gebruiken die een randje gaf is natuurlijk mijn probleem. Ook kon ik beter eerst design papier plakken en dan de vierkant stansen, maar uiteindelijk is het wel gelukt en zoals ik het hebben wilde. Op de bovenste foto zie je de kaart gesloten. 
                                      
Hier zie je de kaart opengeklapt. De binnenkant versierd  met  de hele stukken designpapier. Daarbij ook nog stickers gebruikt die bij het pakket zaten. Een tekst van het designpapier en het woord Peace uit gestanst. Het stukje papier wat uit het designpapier kwam, paste in het kadertje, daarop de tekst wat sterretjes. 
Challenges:
Liftchallenge: lift een kaart, zie voorbeeld.
52 weeks to Christmas: swing kaart.  
CHCC: alles mag.
                                      
                                                 Voorbeeld van Judith


                                     
Ik maakte nog een 2e kaart met een vel van de grazende hertjes. Nu heb ik een ronde stans gebruikt die precies tussen de hertjes paste. Het zelfde verhaal, nu een tekst op het rondje gestempeld. 
Hier zie je de kaart als die open is. Ik had geen hele vellen design papier meer, alleen een rood stuk met teksten van ho ho ho die ik niet zo leuk vond. Het eerste stuk heb ik met dat papier geplakt maar dan op de kop, zo zie je het rode papier niet. Versierd met figuurtjes uit designpapier. 
De andere twee stukken zijn restanten die op die delen paste. Daarop weer stickers gebruikt. 
Er bleven nog wat kleine stukjes over, die verwerkte ik op 2 kaarten maar laat ik een andere keer zien.
En zo is het blokje nu helemaal op. En eigenlijk vind ik dat wel leuk hoor om een blokje papier helemaal te gebruiken. Ook heb ik de laatste  3 aqua kleur vellen  a-4 papier gebruikt, die ik misschien al wel 12 jaar geleden gekocht heb. Dat was nog toen er nog knutselwinkel bij ons in het dorp was... 
Tot donderdag dan ben ik er met een kaart voor de CCC.
Groet, Nelleke 

19 opmerkingen:

Hermien zei

Prachtige kaartjes met een leuk model Nelleke.

groetjes Hermien

!neke zei

Top kaartjes !
Groeten Ineke
DT 52 WTC

Danielle zei

Oh ik wilde hier ook aan mee doen, maar dat ga ik niet meer redden helaas.... Te weinig uren in een dag. Jouw twee kaartjes zijn super leuk geworden. Ik heb ook nog wat van dat papier liggen, is het al zo oud? ;-)

Nicole Parmentier zei

Wat een mooie bijzondere kerstkaartjes Nelleke! Ik heb dat papier ook gehad en echt tot de laatste snipper opgemaakt, dat gebeurd me niet vaak. Ook hier op jouw kaartjes vind ik het weer heel fris en fleurig. Dankjewel voor je bijdrage aan onze jubileum lift-challenge.

Trijntje zei

Leuke liftkaart heb je gemaakt. Groeten Trijntje

Suzan zei

Mooie kaart heb je gemaakt Nelleke!
Bedankt voor het meedoen!
Groetjes Suzan
DT 52WTC

Martina zei

Really beautiful swing card. I like it very much. Thank you for playing in CHNC!

GerJanne zei

Oh wat een gave swingkaarten heb je gemaakt. En wat een mop dat je later pas zag dat er een beschrijving bij was, hihihi...maar dan heb je het heel knap gedaan, want het lijkt me echt een uitdenkwerk, zonder beschrijving.
Superlek, want je verwacht het niet als je de voorkant ziet. En je bent weer wat papier armer ;-)

bolletjelucky.blogspot.com zei

Ooh jammer dat je de link te laat zag maar je hebt je goed vermaakt en mooie swingkaarten voor kerst gemaakt Nelleke. Mooie kleurtjes heeft het dessin-papier en leuk om twee verschillende te maken.
Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

Diny zei

Wat heb je gave swingkaarten gemaakt Nelleke!
Jij hebt dus ook geen mal....ik ook niet...dus is het even wat prutsen he!
Groetjes Diny

Marjan zei

Gave liftkaart en wat zijn jouwe twee versies mooi geworden, erg leuk is het papier dat je ervoor gebruikte! Het zijn hierdoor moderne kaartjes geworden! Dank je wel voor het meedoen met de jubileum Liftchallenge!

Marijke zei

Mooie kaartjes heb je gemaakt n.a.v. de liftchallenge! Mooi papier. Ik vind het ook altijd leuk als mijn papier helemaal op gaat! Allebei de kaartjes zijn mooi gemaakt! Fijn dat je meedoet met de uitdaging van 52 WTC. Groetjes Marijke.

Ingrid Reyners zei

Wat een leuke uitdaging ben je jezelf aan gegaan, ook al heb je het jezelf wat lastiger gemaakt, het is helemaal goed gekomen, en je hebt weer een prachtige kerstkaart. Bedankt dat je mee doet bij 52WTC. Groetjes Ingrid.

Judith zei

Mooie kaarten geworden Nelleke, en bedankt voor de terug link naar mijn blog. Blij je aan een leuk voorbeeld te kunnen helpen.
'Groetjes van Judith

Epie zei

Twee prachtige liftende swingkaartjes Nelleke , ga ook nóg je link bekijken , dankjewel voor je mooie bijdrage !
Groetjes Epie DT52WTC......

Jantine zei

Nou Nelleke, jij was lekker op dreef, wat een mooie kaarten maakte je. Dat blokje van de iDEE&post heb ik ook nog, ik vond het toen lastig, maar als ik jouw kaarten nu zie denk ik: toch leuk, misschien weer eens mee aan de slag gaan. Heerlijk om zo'n blokje helemaal op te maken!
Bedankt voor het meedoen aan de challenge bij 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Anita van Deur zei

Prachtige kaartjes en wat een leuk model!

Rosina zei

Prachtig is dit kerst swingkaartje Nelleke...en knap gedaan om het zelf zo te tekenen en uitte werken, mooi designpapier ervoor gebruikt
Bedankt voor je deelname
groetjes Rosina
DT 52 WTC

Cornelie zei

Hé Nelleke, leuk dat er ook bij bent! Je hebt een super leuke kaart uitgezocht. Heel tof om deze te liften! Dat heb je dan ook erg mooi gedaan en meerder keren zelfs!
De papiertjes herkende ik direct. Ze blijven erg mooi vind ik. Misschien heb ik zelf ook nog wel wat liggen...Zo lang terug alweer Oma Dee, maar zo'n leuke tijd was dat ;-)
Ook ben jij regelmatig te spotten bij de Liftchallenge. Heel erg leuk vinden we dat en nu bij onze jubileum challenge. Dank je wel voor je leuke inzending!