Mijn lijst met blogs

maandag 16 september 2024

Restjes kaarten

Deze week zomeren we nog wat na, vandaar dat ik deze twee zomerse restjeskaarten nog maar plaats. Van de zomer maakte ik van dit papier al allerlei zomerse strandkaarten. Er bleven toen nog wat kleine restjes over. Niets voor mij om dat te laten liggen of weg te gooien. De kaartjes zijn iets kleiner dan normaal. Ik begon met het grootste vlak en zocht daar nog kleine reepjes bij, net zolang dat de kaart gevuld is. Een zomers tafereeltje en gefeliciteerd erop. 
http://dragonflydreamschallenges.blogspot.com/happy birthday/ gefeliciteerd 
Op dit kaartje zitten echt de allerlaatste reepjes. Zo leuk om te doen. Het afwerken vond ik wat lastiger. Achteraf was een grote tekst voldoende geweest, ik maakte hier ook een klein zomers tafereeltje op.
En nu deze week nog maar genieten van het mooie weer.
Wij hebben zaterdag genoten van de BBQ met heel het koppel bij elkaar. We waren met 16 personen.
We konden inderdaad buiten zijn, tegen 20.00 u gingen we naar binnen en gingen de eersten ook naar huis.
Deze week gaan we beginnen met de schuur opruimen, want as zaterdagmiddag/avond is er bij ons buurtfeest in de kapschuur. Voor ons is het alleen maar zorgen dat de schuur opgeruimd is, een mooie stok achter de deur om daar flink op te ruimen! Gelukkig zorgt de buurtfeest commissie voor de rest. 
Geniet van de dag en tot een volgende kaart.
Groetjes Nelleke 

 

zaterdag 14 september 2024

Sterkte

Wederom had ik een condoleance kaart nodig. Ik wilde weer iets met een boom maken, en zocht tussen de achtergrondjes van Lieke. Daar vond ik een schitterend vel, met daarop een boom. Ik denk dat ze die getekend heeft met inkt. De keuze was gauw gemaakt en een 20 minuten later was het kaartje klaar en ging het een paar uur later op de post. Dat gaat dan zo als je weet hoe je het wil doen, en dan is het kaartje zo klaar. Vanmiddag kan ik het haar vragen hoe ze het gedaan heeft. Alle kinderen en kleinkinderen komen voor een BBQ bij ons, als dank je wel voor het voeren van de kippen en planten water geven afgelopen voorjaar en zomer. Ze hebben  genoten van de eieren en lekkers uit de tuin, dit wilden wij terug doen aan hen. 
We hebben er zin in, de wind is gunstig dus we kunnen  lekker buiten of onder het afdak zitten.
Challenges:
Groetjes, Nelleke 

 

donderdag 12 september 2024

Pop up Kerstkaart


Van de zomer lieten vrienden een kaart zien die hij voor zijn verjaardag gekregen had. Omdat ze wisten dat ik kaarten maakte lieten ze hem zien omdat ze het zo'n prachtige kaart vonden. Mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk gewekt en thuis, ik mocht hem meenemen, heb ik bekeken hoe deze in elkaar zat. Het was een pop-up kaart. Maar hoe vind ik die stans daarvan. Ali bracht uitkomst en ik bestelde de stans die ook al gauw in de bus lag. 
Tijdens een kletseldate met GerJanne hebben we deze gebruikt. Dit is de bovenkant. Papier is denk ik van de Action met een kaartje met tekst uit een boek van het kruidvat, van al heel lang geleden.
De binnenkant beklede ik met kerstboompjes papier , en stanste de pop-up uit. Als je de kaart openklapt, plopt de pop up omhoog. Daarop kwam een zeshoek waar ik 2 konijntjes op maakte, die naar de grote ster kijken. Ik denk ook dat ik wel weet waar deze kaart naar toe gaat.......
Op de linkerkant kwam weer een zeshoek met wat kerstbomen en een ster. Op beide zeshoeken tekende ik een rand met witte stipjes.
Hier zie je het pop-up gedeelte. Helemaal goed is het nog niet gegaan, hij moet eigenlijk nog wat meer poppen, toch vaker dit model gebruiken. Ook is het papier vanwaar de konijntjes opstaan te dun.
Maar ondanks dat gaat deze eerste kaart de deur wel uit.
Challenges:
Groetjes, Nelleke 


 

dinsdag 10 september 2024

Kerst bij Carlins kaartenparadijs


Dank je wel voor alle lieve reacties op de kaarten van zondag en maandag. Ook de reacties op het gedichtje. Zelf deed mij dat gedichtje denken aan het nummer: The Family Tree van Venice. Dat nummer werd tijdens de uitvaart van mijn schoonmoeder gespeeld, alweer 7 jaar geleden. Een heel mooi nummer.
Vandaag 2 heel andere kaarten. Bij Carlins kaartenparadijs ben ik deze maand gastdesigner. Ik kreeg een sketch gestuurd met het thema Kerst. 
Bij 52 weeks worden gnomes gevraagd, en dat was voor mij de reden om het setje gnomes met designpapier van Polka doodles te pakken. Jaren geleden heb ik dat pakketje gewonnen, en had er al wat kaartjes uit gemaakt. De rest bleef liggen, deels dat ik gnomes toen minder leuk vond, en het papier is wat druk en intens.
Toch ben ik er mee verder gegaan en maakte alles op van dat setje. De eerste kaartjes zie je hier, de rest maakte ik gisteren af. 
Bij deze kaart heb ik de tag van MD gebruikt. Daarop het HOHOHO papier. Daarop kwam gestreept designpapier.   Het plaatje kwam op een zilveren dolly. Rechts een kerstbal. links onder een cadeautje. De tekst gestempeld en geplakt volgends de sletch.
Omdat ik de kaart wat druk vond, maakte ik er nog eentje met meer effen papier. Zelfde sketch, zelfde gestreepte designpapier. Het plaatje kwam op een rode doily. Rechts boven een zilveren ster en links onder een poinsttia. Zelfde tekst op dezelfde manier. 
Hier wordt de kaart wat drukker door het drukke afbeelding.
Challenges:
Iedereen een fijne dag vandaag.
Groetjes, Nelleke 
 

maandag 9 september 2024

Thinking of you with een greatful heart

Dank jullie wel voor alle lieve reacties op de 2 kaartjes van gisteren. Vandaag laat ik gelijk de 2 andere condoleance kaarten zien die ik vorige week maakte.
Deze eerste kaart ging naar de familie van de client, waar ik jaren begeleidster van was. Ook Wim kende hem al uit de tijd dat hij naast de kinderboerderij woonde, daar buiten mocht staan in zijn rolstoel en  altijd naar de hertjes keek. 
Op deze kaart stempelde ik op een oplegvel met een achtergrond stempel van MD met distresoxide.
Omdat hij zo graag naar de hertjes keek, wilde ik er iets van hertjes ophebben. Deze zijn van SU, evenals de heel toepasselijk tekst. Verder nog  3 kleine steentjes.
Dit alles kwam op een zwarte basiskaart. Daarin plakte ik 2 vellen wit papier zodat ik binnen in de kaart herinneringen kon schrijven.
Het voelde heel goed om het zo te doen.
Challenges:
AAA Cards: with sympaty
Krafty Chicks Challenge: gebruik stempels
Voor deze kaart maakte ik een cirkel met inkt op de kaart. Daarop kwam een boom in het zwart.
Verder alleen een tekststempel met sterkte erop en wat kleine steentjes.
Binnen schreef ik een klein gedichtje, wat op de rouwkaart van de client stond. Ik vond hem zo mooi dat ik hem iets veranderd heb, nu gericht aan de nabestaanden.
Die wil ik graag met jullie delen.

De wind neemt hem mee,
weg van jullie.
Als bladeren van een boom.

Maar wees gerust
waar de wind hem brengen zal
Zijn wortels blijven hier,
bij jullie.

Het was fijn om hier zo mee bezig te zijn, vandaag ga ik weer lekker aan de slag met andere dingen, oa kerstkaartjes afmaken die al bijna klaar zijn. Voor iedereen een hele fijne dag!
Groetjes, Nelleke 

zaterdag 7 september 2024

Verdriet en vreugde


We weten het: verdriet en vreugde liggen dicht naast elkaar. Dinsdagmorgen zag ik in de krant dat er een arts bij ons in het dorp was overleden. Niet onze huisarts maar we kennen hem van school want 1 van zijn kinderen zat bij Lieke in de klas. Veel te jong overleden.
Met dat ik dat aan Wim vertel, zegt hij,: o, nee bericht van onze schoonzus. Haar schoonzoon was maandag met succes geopereerd, maar kreeg daarna een bloeding. Ze konden hem niet meer helpen. Een jonge vader van 41 jaar met vrouw en 4 kleine kinderen.
Een uurtje later belt een oud collega dat er een client bij wie ik heel lang had gewerkt was overleden. Een man, met lichamelijk zo veel beperkingen dat we hem met alles moesten helpen. 
Maar ook een sterke geest en veel gevoel voor humor. Er hoefde maar iets mis te gaan of hij lag in een deuk van het lachen, hij zag het gelijk. We hebben vele mooie momenten gehad samen en die koester ik.
Deze berichten moest ik echt even laten zakken. Het helpt mij dan om kaartjes te maken voor de families. Ik maakte 3 condoleance kaartjes, dit is de eerste.
Ik wilde graag het hart gebruiken, die stanste ik uit een ecoline vel van Lieke. Toen liep ik even vast, maar bedacht dat embossing er heel mooi bij zal staan. De basis is heel iets roomwit papier, heel fijntjes wat ik jaren geleden al gekregen heb. Ik gebruik het graag voor condoleance kaarten. Daarop kwam het emboste gedeelte, het hart en in het hart legde ik weer wit papier. In het hart een libelle ook uit het vel ecoline papier met 5 kleine zilveren hartjes. Daarop een soort banner met het woord sterkte. Binnen in schreef ik: voor altijd in jullie hart. 
Challenges:
Knutsels en Kadootjes: iets vliegends
Vreugde was er bij GerJanne want haar dochter trouwde vrijdag. Ik had zo nodig een alternatief, maar vond het eigenlijk wel leuk om iets nieuws te maken. Ik zocht naar ideeën en kwam een kaart van Christa tegen met dit hart en bruidspaar. Dat was het! Ik gebruikte de postzegelstans en het stanste deze uit het vel ecoline papier. Dit kwam op een witte basiskaart. Hart en bruidspaar erop en nog wat kleine zilveren hartjes. Een stempel rechts onder en binnen stempelde ik deze verder.
En zo was ik met dit kaartje in 20 minuten klaar. Christa bedankt! 
Donderdag morgen ging er een grote stapel kaarten de deur uit en de meesten zullen al wel bezorgd zijn. 
TIME OUT Challenges: vriendschap
The Paper Funday Challenges: maak je eigen achtergrond
Groetjes, Nelleke 

 

donderdag 5 september 2024

Paperlovers 4, kerst en gewoon

Weer 2 kaartjes uit het papierboek paperlovers.  Het plaatje van Pippi Langkous vond ik zo leuk dat het een kerstkaart waard is. Het plaatje matte ik op rood en daarna op rood geblokt designpapier uit het boek. Dit alles kwam op een witte basiskaart. In de sneeuwbal kwam de tekst en een sterretje en verder nog wat sneeuwvlokjes, want het was zachtjes gaan sneeuwen in Zweden. Een hertje links voor mocht ook op de kaart. Lieke vond hem helemaal leuk, maar ik heb daar denk ik een andere bestemming voor. Thomas kijkt graag filmpjes van Pippi, dus ik denk dat deze voor hem wordt. Voor haar heb ik al wat anders.
Challenges:
Ook deze afbeelding zat in het boek Deze werd gemat op groen papier en daarna op een witte basiskaart. Hip hip Hooray dubbel gestanst en wat zwarte steentjes. Het plaatje is mooi van zich zelf, daar hoeft verder niets meer bij.
Boven ligt nu onze kleinzoon van 3 te slapen. Hij slaapt een nachtje bij ons. Hij komt tijd te kort, want hij wilde nog van alles doen. Maar na 2 dagen dagverblijf is hij avonds munt, dus morgen weer verder spelen met tractors, aanhanger, skelter, bus, achter de robot maaier lopen, kijken naar het gras maaien, spelen met de auto's en garage. En oja ook nog 2x op het potje, zelfs al nadat hij in bed lag riep hij mij dat hij nog moest.  Maar nu ligt hij dan toch lekker te slapen. (en oma bijna ook!)
Groetjes en tot een volgende kaart! Nelleke 


 

Tissue doos bij de Egel

De maandelijkse challenge bij de Egel is voorbij, vanaf vandaag beginnen we weer met de 2 wekelijkse uitdaging. De uitdaging voor de komende weken is: maak een zakdoek of tissue doosje. 
Ik had bedacht om een houten tissuedoosje te pimpen en kocht deze al vroeg bij de Action. Ik wist dat deze voor Thomas zou worden, hij heeft op het aanrecht altijd een tissuedoos staan. Omdat het een zit/slaakkamer is, is het wel leuk om een gepimpte doos er neer te zetten. 
Voor de vakantie had ik hem al gekocht en had de letters al opgezocht voor zijn naam. 
Wim zei, doe nou eens niet altijd PSV, maar iets met katten bijvoorbeeld.
Dit is het dus geworden. De doos ontvet met St Marc en in de zwarte gesso gezet. Daarna met 3 kleuren acrylverf gewerkt: Creme, grijsblauw en warm rood. Dit was wel heel erg druk. Daarna met bruine verf er over gegaan, wat streken gezet en daarna uitgeveegd met een doek, net zo lang tot ik tevreden was. Met een stencil en creme verf verschillende afbeeldingen gemaakt op en rondom de doos. Daarover kwam weer warm rode gilding wax. Tot slot wat poesjes uit gestanst van geschept papier en deze her en her opgeplakt. 
Hier zie je de bovenkant, zijn naam met rode verf en gilding wax. Bovenaan de stencil had ik iets teveel verf gebruikt, en dit enigszins geprobeerd te herstellen. 
Hier zie je bovenkant en zijkant. Ik moet zeggen dat ik hier wel een aardige kluif aan heb gehad, maar er toch ook weer veel van geleerd. Zo weet ik nu dat als je ontvet met St Marc, je naderhand het werk weer nat af moet nemen, zodat de gesso dan beter pakt...
Kijken jullie ook bij de Egel? Altijd weer verrassend en zo verschillend wat we gemaakt hebben.
Tot slot her en der overal hele kleine koperen sterretjes geplakt. Morgen gaan we weer naar hem toe en neem ik het mee. Hij heeft namelijk een vriendenavond en met z'n vijven gaan we spelletjes doen.
Groetjes en tot vanavond want dan plaats ik nog een kerstkaart. Nelleke 

 

dinsdag 3 september 2024

Hugo was jarig en vaas gepimpt

Afgelopen weekeind hadden we 2 feestjes, waar ik best wel druk mee ben geweest. Zondag werd onze kleinzoon Hugo 3 jaar en voor hem maakte ik deze kaart. Van de zomer kreeg ik van Elle-Jeanne een gestanste tractor en hooiwagen. Het duurde even dat ik de envelop opende omdat die gelijk met mijn verjaardagspost kwam. Gelukkig dat ze mij mailde. Ze stuurde die omdat ik die zo leuk vond, en Hugo is helemaal gek van tractors, en vooral de John Deere. Lief hè? Daar nu dus deze kaart van gemaakt. Het papier is van MD. Achter de weg heb ik wit papier geplakt voor de echte strepen. Verder de zon, wat wolken, zijn naam en leeftijd. Hij bekeek hem, zag het gelijk maar was drukker met alles wat hij gekregen had. Toen hij ons zag heeft hij eerst een paar minuten staan springen van enthousiasme, ging weer spelen, en zag toen het cadeau in de tas. Zo leuk!
Ik maakte ook nog een vlaggetje voor aan de vlaggenlijn, maar omdat daar foto’s opzitten laat ik ze niet zo gauw zien. 
Challenge:
Afgelopen zaterdag waren mijn zus en zwager 40 jaar getrouwd. Ze gaven een feest op een prachtige locatie. In een open kapschuur bij de boerderij in Terwolde. Lampjes hingen over het erf, de schuur was prachtig aangekleed met grote vazen met zonnebloemen, melkbussen met bruine sigarenpluimen. Gezellige bloemen op tafel, en nootjes in schaaltjes en leuke kannetjes van de kringloop. Aangevuld met foto’s van nu en  40 jaar geleden. Er speelde een band met Keltische muziek, we waanden ons zomaar op de camping van afgelopen zomer. 
Als broers en zussen geven we altijd bloemen en een gezamenlijk cadeau. We maken dan een app aan, en overleggen zo wat we gaan doen. We hebben hen een boeket droogbloemen gegeven. De pot heb ik zelf gepimpt. Ik ben sinds kort lid van  de Facebook groep : sober stoer en zelfgemaakt, en O wat zag ik daar leuke dingen. Maar ook: hoe ga ik beginnen? Wat kwam ik mijzelf tegen! Ik was al bezig om wat andere gepimpte dingen af te maken, maar eerst moest de vaas voor de bloemen klaar zijn. 
Uiteindelijk heb ik deze vaas met beige gesso bewerkt, maar het was vintage distres met allemaal steentjes erin. Dus de steentjes er toch maar afgewreven. Een filmpje bracht wat meer duidelijkheid hoe en wat te doen.
Ik heb de vaas met okergele verf bewerkt, en deze steeds met een doek uitgeveegd. De 2e keer met een iets vochtige doek uitgeveegd. Daarna met beige met een iets vochtige doek op de vaas gebracht en tot slot heel lichtjes bewerkt met bloem. Door dit alles werd de kleur wat zachter. Daar heb ik de droogbloemen bij uitgezocht , waarvan ik dacht dat goed bij hun interieur zou passen. Dit smaakt naar meer!
Verder kregen ze geld als vogeltjes gevouwen in een paar mais takken. Het was een prachtig gezicht en ook prachtig feest.
Challenge:
Groetjes, Nelleke