Mijn lijst met blogs

woensdag 25 oktober 2023

Appelblauwzeegroen en roest

Afgelopen zondag schrok ik: Marfien schreef dat het woensdag Kleurenkaartteam is. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat we nog een week extra hadden.
Eigenlijk hoefde ik helemaal niet te schrikken, de 3 basisblokjes kaarten lagen al klaar, ik had tijd om ze te maken, en begin oktober had ik al een kaart gemaakt die behoorlijk in de richting van de gevraagde kleuren kwam.
Dus gisteren lekker aan de freubel. Maandag al het 1 en het ander gestanst en dit dinsdag afgemaakt. 
Nancy schrijft vaak dat ze met het KKT bewust ook kaarten maakt dan alleen bloemen. Dus ze maakt ook vaak wat anders en de laatste maanden zie je veel creaties van haar met droogbloemen. Dat heeft mij wel aan het denken gezet. Ja ik gebruik echt heel graag en vaak bloemen op mijn kaarten, kan hier mijn hart aan ophalen. maar deze keer wilde ik ook wat anders doen.
In mijn bak met nieuwe spullen, ook vaak 2e hands gekocht , lagen leuke stansen te wachten voor een plekje op een kaart. In de tijd van Halloween kan dit spookje heel goed. Niet dat ik heel veel heb met Halloween, maar met het spookje kan ik toch wel wat. En ik bedacht tijdens het maken nog een idee voor een bepaalde gelegenheid. De vierkantjes zijn op een tint lichter geplakt, daarna op wit en op een roestkleurige basiskaart. Ik had eerst het mondje, band op de hoed en bezem in het rood gemaakt, ik had eerst een lichtere kleur en dat maakte het saai. Bij de 3e kaart vond ik een wat donkerder stukje roest. Eerst dacht ik ik laat het zo, maar dat werd het niet, alles er voorzichtig afgepeuterd, en toch de andere kleur gebruikt. Het tasje is iets lichter maar dat zie je op de foto niet.
Challenges:
Ook deze schattige slakjes lagen te wachten voor een plekje op de kaart. Hier een eenvoudig kaartje van gemaakt voor een huwelijksjubileum. Welke kan ik nog makkelijk veranderen.
Hier zijn de blokjes op kraft geplakt, op wit gemat en op een roestkleurige kaart geplakt. Ook hier heb ik de rode hartjes vervangen voor een donkerkleurige roest. Het sjaaltje is de lichte kleur die ik gebruikt heb, hier zie je het kleurverschil beter. 

Ik kon het ook niet laten om toch een bloem te gebruiken. Deze cactus mocht ook uit de verpakking en kreeg een plakje op deze kaart. Hier zijn de blokjes op wit geplakt, gemat op roest en daarna weer op wit. Achter een standaard. Een algemene tekst gebruikt, dan kan deze kaart voor meerdere gelegenheden gebruikt worden.
Een paar weken geleden was ik aan het rommelen in mijn Flow papiertjes. Deze afbeelding had ik bewaard omdat ik hem zo leuk vond. Gemat op wit papier en op een zwarte basiskaart geplakt. Wat glitters, tekst 3x uitgestanst en rechts onder geplakt. Het roest is denk ik meer oranje, maar ik plaats hem nu toch. Leuk zo'n kaartje tussen door.
Challenges:
Komende maand geen kleurenblokjes, want roest zit er niet bij. Welke kleur erbij roest komt zien jullie volgende week, ik mocht de kleur erbij bepalen. Ik kan nu al verklappen dat deze kleur nog nooit gekozen is, ik ben ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden. 
Fijne dag vandaag en tot ziens op het blog.
groetjes, Nelleke 
 

23 opmerkingen:

Caroline Cards zei

Wat een leuke kaarten heb je gemaakt.
Groetjes, Caroline

Anita van Deur zei

Het ging je goed af inspiratie genoeg zie ik. Vind ze allemaal heel mooi je kaartjes! ben benieuwd naar de kleur of het mij nu ook leuk om er een kerstkaart mee te maken, dat zou nr 11 zijn dit jaar, hoop 12 vol te maken.

Diny zei

Wat heb je gave kaartjes gemaakt Nelleke....een leuke serie!
Groetjes Diny

Anoniem zei

Dat zijn heel wat kaartjes met deze kleuren. Leuk al die verschillende kaarten. Ik vind ze allemaal leuk en de laatste ook met de paddestoelen. Mooi gedaan. Ben benieuwd naar de volgende kleur. Je maakt het wel spannend! Groetjes Marijke

Jantine zei

Wat een mooie reeks kaarten in de KKT kleuren, Nelleke! Je bent lekker bezig geweest, ook al kwam deze dag sneller dan je dacht. Leuk dat je die blokjes in appelblauwzeegroen had voor je achtergronden. Je kaart met de Flow-afbeelding vind ik ook erg leuk. Weer eens iets anders.
Ben nu wel heel nieuwsgierig welke kleur jij gekozen hebt....
Groetjes
Jantine

Marfien zei

Leuke serie, en handig dat als je eenmaal bezig bent je niet meer kan stoppen, heb je altijd iets op voorraad :-)

Nancy zei

Hey Nelleke,
Nu maak je me wel héél nieuwsgierig hoor! Een kleur die we nog niet hadden. Ik kan mij er wel een paar inbeelden maar denk niet dat jij die gaat gekozen hebben...
Jij hebt alvast jouw best gedaan met de blokjeskaarten! Ik vind ze geweldig leuk!
En dankjewel voor de vermelding op jouw blog. Maar deze keer geen droogbloemen op mijn KKT-kaart. Wel vanmorgen alweer droogbloemkaarten gemaakt. Ze blijven leuk!
Liefs,
Nancy

Ellen zei

Hoi Nelleke, wat laat je weer veel leuks zien vandaag…stuk voor stuk plaatjes. Je bent lekker bezig geweest met deze, toch wel moeilijke kleurencombi.
Die slakjes blijven leuk hè!
Groetjes Ellen

!neke zei

Wat een leuke serie !!!!!
groeten Ineke

Daphne zei

Leuk😍.
Heel knap om verschillende kleuren roest te gebruiken, ik bleef hangen in 1 kleuren.
Ik ben heel benieuwd naar volgende maand, want dan moet ik voor het roest natuurlijk weer iets bedenken.

Femminde zei

Jij hebt je helemaal lekker uitgeleefd met deze kleurencombi!! Toffe serie. En ja ben al benieuwd wat je voor de volgende keer gekozen hebt.
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

chantal zei

Wat een leuke kaarten hebje gemaakt.
Ik heb een kaart gemaakt maar mijn naam staat erniet bij.
Ben benieuwd welke kleur datje bij mijn roest gekozen hebt
Liefs Chantal

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een mooie rij kaartjes! Goed gelukt in de KKT-kleuren en leuk om de verschillende onderwerpen te zien. Lieve & CreaTEAve groetjes, Yvonne - The Creative Teacup

Angélique zei

Heel leuke kaarten, Nelleke. Het spookje heb ik ook, heel schattig, maar nog nooit gebruikt want ik heb ook niets met Halloween (de heksenhoed ervan is wel gebruikt, want die past ook mooi op veel andere collectables) de kaart met de verliefde slakjes vind ik ook zo lief!

Laurespage zei

Een hele mooie, fijne serie heb je gemaakt.
Stuk voor stuk mooie werkjes.
Groetjes,Laurette

Anoniem zei

Wat mooie kaarten heb je gemaakt en roest is ook wel iets oranje, echt superleuk.
Groetjes Yvon Doensen

Nancy Soetaert zei

mooie reeks, die met de slakjes vind ik het mooist, maar de andere zijn ook heel mooi, zelfs zonder bloemen ;-)
Je maakt ons wel heel nieuwsgierig naar de nieuwe kleur, eentje dat nog nooit was... ik heb er hier toch al heel wat de revue zien passeren...
Groetjes
Nancy

Colien zei

Heel leuke kaarten heb je gemaakt met je vierkantjes, mooie kaartjes voor het KKT van deze maand!
grtz Colien

Sarah zei

Heel toffe reeks! Echt waar.
Ik ben zo benieuwd wat het gaat worden volgende keer ...en fijn dat reageren vlot ging, houden zo! X

Martina's kaartjes zei

wauw, wat een leuke reeks heb je samen gesteld, knappe kaartjes hier
fijn dat je er weer bij bent deze maand,
grtjs, martina

GerJanne zei

Ha Nelleke, wat heb je veel kaartjes gemaakt in deze mooie kleurencombinatie! Die met de slakjes is heel gaaf en trouwens het spookje ook. Weer 2e hands op de kop kunnen tikken! Gaaf! En de cactus mag er ook zijn! Dat plaatje uit de flow is inderdaad heel leuk!
Ben super benieuwd welke kleur je gekozen hebt bij het roestbruin.

Anoniem zei

even hier reageren op jou want ook jouw kaartjes zie ik steeds, en zijn schitterend, alleen laat systeem mij niet toe bij jou een reactie te plaatsen. Groetjes Caroline
http://stampingwithcaroline.blogspot.com

Caroline zei

wat heb jij er veel gemaakt, mooi gedaan hoor
Groetjes Caroline