Mijn lijst met blogs

donderdag 5 oktober 2023

De Egel challenge, Koekenmannetjes en Bloemen



Een 3 dubbele post vandaag. Allereerst begin ik met een kaart voor de Egel. Daar start vandaag een nieuwe uitdaging. We willen de komende weken een kaart volgens een sketch zien met een borduurwerkje erop. Ik had het eerst niet goed gekeken, en had al heel lang een kaart klaar met borduurwerk, maar niet gemaakt volgens de sketch. Dus ik moest opnieuw aan de slag. Het borduurwerkje heb ik 2 jaar geleden al op de camping geborduurd en deze nu dan voor een kaart gebruikt. De basis is kraft. Ik had een nieuw pakje kaarten open gemaakt die ik bij de Wibra had gekocht. Wat een afknapper zeg, wat was het papier dun. Ik heb er maar een enkele kaart van gemaakt en er een standaard achter gemaakt. Echt niet leuk die slappe en dunne hap. Op de basis kwam designpapier uit een gekregen blokje daarop roze papier met een fijn bloemetje met daarop iets van rozen of jasmijn papier. Het borduurwerk verwerkte ik in een raampje. Links daarvan een soort aster gemaakt van dat roze designpapier. Een tekst, wat glitters. Ik gebruik niet zo vaak pasteltinten, deze is toch wel goed gelukt en weet al wie die gaat krijgen.
De sketch die we graag willen zien. De maten hoeven niet precies overgenomen te worden, zelf vind ik 15 x 15 kaarten best wel groot. Maar we willen wel de sketch duidelijk herkennen op de kaart.
Kijk vooral ook bij mijn DT maatjes wat zij gemaakt hebben: het aanbod is weer heel divers.
Geen donderdag zonder kerstkaart, daarom deze kerstkaart die al even klaar was. Even geen idee om mee te doen met de uitdaging van 52 weeks, maar een gewone kerstkaart plaatsen kan natuurlijk ook op donderdag. De basis zijn allemaal kleine blokjes, hier hebben jullie alvast wel wat van voorbij zien komen. Zo af en toe maak gebruik ik er wat. De basis is gemat op rood en wit. De koekenmannetjes van MD mochten ook uit de verpakking en maakte een meisjes en jongens variant. Even puzzelen en heel leuk om te doen. Ik had de wenkbrauwen van het meisje te hoog geplakt, dit opgelost door er ronde oogjes onder te plakken. De tekst is van Crealies, wat gebruik ik die graag, ook omdat die mooi klein is. 
Challenges:
Vaak maak ik meerdere kaarten met blokjes en plaats er dan ook meer dan 1, anders kom ik niet door alle concepten heen. Deze kleurencombinatie is voor mij heel erg out of the box en ben eigenlijk verrast hoe alles bij elkaar past. Oranje en roze zou ik zelf niet zo heel gauw kiezen.
De roze amarilles mocht op deze kaart, de bladeren zijn een tint donkerder dan de blokjes. Een algemene tekst gebruikt, dan was die voor meerdere gelegenheden te gebruiken.
Toen ik naar bijpassend papier zocht kwam ik dit blauwe papier tegen wat al heel oud is. Goed voor een envelop gestanst met een stans van SL. Ook de oranje bovenkant zat bij die stans, daar stempelde ik een bloem op. En zo had ik een mooi setje bij elkaar en weer wat oud papier op.
Bedankt voor het kijken, lezen en reageren.
Groetjes, Nelleke 

 

12 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

helemaal leuk, is je kaartje geworden, mooi
grtjs,martina

Irene zei

Borduren is voor jou genieten en wat is dit een leuk dametje! De prachtige bloem is er perfect bij! De gingerbreadpopjes zijn schattig en het blokjesgebruik is ook weer meer dan geslaagd, zelfs in de speciale kleurcombi!
XxIrene

Daphne zei

Wat laat je veel moois zien vandaag.
Dat borduren is natuurlijk echt iets voor jou😉, ik vind je kaart erg leuk, het patroon van de dame is goed gelukt.
Je kerstkaart is lekker vrolijk en de oogjes ik deze manier heb je goed ingelost. Wat een leuk stelletje is het.
Dan de laatste, mooooooi, gave kleuren combinatie!!

Anita van Deur zei

Alle kaartjes zijn weer leuk gemaakt Nelleke.

Anoniem zei

Prachtige creaties heb je weer gemaakt…heel mooi hoor en allemaal zo mooi van kleur!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Diny zei

Wat heb je gave kaartjes gemaakt Nelleke....jij bent goed bezig geweest!
Groetjes Diny

Henriët zei

Wat een leuke kaarten laat je vandaag zien. Je geborduurde kaart is erg leuk en de roze bloem maakt het helemaal af. Je blokjeskaarten zijn ook leuk. De tweede is inderdaad gedurfd qua kleurencombinatie maar het pakte erg goed uit.
Groetjes van Henriët

Angélique zei

Drie heel verschillende kaarten, maar wat zijn ze geslaagd!
Het geborduurde poppetje op de eerste kaart is zo leuk, de kleurencombinatie heel mooi, zacht met pit. Ik vind het een heel mooie kaart.
De kerstkaart is leuk met de koekpoppetjes.
De derde kaart is ontzettend mooi in de frisse kleurencombinatie. Ik zou er ook niet voor kiezen, maar wat staat het mooi bij elkaar! De kaart is ook heel mooi vormgegeven.

Annemarie en Merit zei

wat laat je ons vandaag veel moois
stuk voor stuk hele leuke kaarten.
Gezellig dat je meedoet bij 52WTC.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT 52WTC.

Jantine zei

Zo, dat zijn een hoop kaarten, Nelleke! Je kerstkaart met koekenmannetjes is erg leuk, je kaart met de amaryllis is ook heel mooi, verrassende kleurencombinatie inderdaad. En je borduurkaart is prachtig. Wat jammer dat je niet goed gekeken had en er nog eentje moest maken, maar heel geslaagd!
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een leuke kerstkaart Nelleke met het koekmannetje en de vierkantjes blijven altijd een leuk idee als achtergrond. De challenge is echt een uitdaging zeg, maar goed dat jij toch nog wat had liggen, een prachtige kaart is het geworden. En de kaarten met de bloemen zijn ook gaaf..Goed bezig geweest Nelleke. Bedankt dat je meedoet bij 52WTC. Groetjes Ingrid.

Marfien zei

Vrolijke serie, mooie kaartjes met de restjes