Mijn lijst met blogs

donderdag 19 oktober 2023

Stiksteekjes

Zoals jullie misschien wel weten werk ik graag met sketches. Naast de uitdagingen van de Egel, waar ik voorbeeldkaarten voor maak, is er maandelijks een sketchuitdaging op de facebook pagina van de Egel. Deze staat helemaal los van de uitdagingen op het blog. Erica vindt het sketches maken erg leuk om te doen en die verzorgt dat dan ook.
Groot was mijn verrassing een paar weken geleden dat ik met een sketchuitdaging een prachtige stans gewonnen had. Hij stond op mijn lijstje, en dan win je hem. Hoe gaaf is dat.
Natuurlijk wilde ik die stans gebruiken en heb er de eerste 2 kaartjes meegemaakt. In het blad van Marianne design stonden voorbeelden met deze stans en daar heb ik mij door laten inspireren.
Voor deze kaart was de basis wit, daarop hout papier van MD en heb ik de stans gebruikt voor kraft papier. Ik vond een bijpassend plaatje  en verder stanste ik een paar sterren uit. 
Onderaan stanste ik kerstbomen uit en bewerkte ze iets met witte inkt.
Tot slot een witte tekst en wat glittertjes op de sneeuwsterren.
Deze kaart is iets anders geworden, hier is de basis kraft, en daarop kwam sterrenpapier van MD. Voor de stans nu wit papier gebruikt en de achtergrond in de cirkel kraft gebruikt. Ik vond nog mooie sneeuwpoppen die er goed bij pasten. Die zijn verhoogd opgeplakt, en een paar sneeuwpoppen deels wederom verhoogd geplakt.
Links een vogelhuisje van kraft, en onder een tekst in het donkerblauw.
Ik heb nog wat ideetjes wat ik er meer mee kan doen en wil dit zeker nog eens proberen.
Challenges:
Wij hadden een druk dagje en straks ook weer naar Apeldoorn. We gaan met Thomas naar de G disco, iets waar hij al heel lang naar uit kijkt. Vanmorgen zaten we al op tijd in de auto. Eerst naar de kledingwinkel in Oene waar we lekkere warme vesten hebben gekocht. Van de week had ik het zo koud met de omslag van het weer. Ik kocht zo'n heerlijke zachte teddy outdoorjas/vest. Nou ik denk dat ik hem binnen aan ga doen en als ik op mijn kamertje zit. Ik kan mij er nu al op verheugen. We gingen ook nog even naar het Oener koefeest, wat een gezelligheid daar in dat dorp. 
Vanmiddag had Wim een  afspraak en daarna de boodschappen die hebben we al fijn in huis.
Straks om 22.00u met de beentjes omhoog. Fijne avond!
Groetjes, Nelleke 

 

16 opmerkingen:

karin zei

Echt een prachtige stans is dat. Je hebt er mooie kaartjes mee gemaakt.
Dat dikke vest kan je nu weer even in de kast laten. Het is buiten warmer als binnen, wat een verschil met gisteren. Maar ja, het is herfst.
Groetjes,
Karin

Trijntje zei

Wat geweldig dat je die mooie mal hebt gewonnen. Je hebt er meteen maar mooie kaarten mee gemaakt. Nog een fijne avond. Groeten Trijntje

Jantine zei

Wat een prachtige mal om te winnen, Nelleke! Mooie kaarten maakte je er mee.
Veel plezier bij de disco!
Leuk dat je weer meedoet met 52WTC.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Renate zei

Als eerste wil ik je bedanken voor je bedanken voor je lieve woorden onder mijn "I'm back" bericht. Ik denk tenminste dat de reactie van jou af komt, omdat er "anoniem" bij staat.

Beide kaartjes die je ons hier laat zien vandaag zijn heel erg leuk geworden. Wat een bofbips ben jij zeg, dat je de mal wint die je zo graag wilde hebben.

Ik hoop dat je een heel gezellig dagje hebt gehad vandaag, en dat je voordat je met je voetjes omhoog gaat (in je lekker warme vest0jas), ook nog even met de voetjes van de vloer gaat op de dansvloer.

-xies- Renate.

Marfien zei

Mooie kaartjes met deze leuke stans, weer twee voor de voorraad
Ik dacht vandaag mijn herfstjas aan te trekken maar het werd toch nog een dagje zomerjas, 18 graden en dat op 19 oktober !

Daphne zei

Ik snap wel dat je deze stans op je verlanglijstje had staan, wat een mooie zeg.
Hoe gaaf dat je hem nu gewonnen hebt!!
Je maakte er 2 hele leuke kaarten mee.

joke zei

Twee heel mooie kaarten heb je gemaakt en wat leuk dat je deze mal gewonnen had. Je hebt gelijk om heerlijk warme fleece vesten te halen, het is ook waterkoud momenteel.
Groetjes Joke

Annie H zei

Wat had jij geluk om die mooie mal te winnen, moet ik ook nog mee aan de slag. Twee leuke kaarten met een verschillende uitstraling door de gebruikte kleuren, top !
Groetjes, Annie

Anita van Deur zei

Oh, die zijn leuk geworden! het is dan ook wel een prachtige snijmal, mooi gecombineerd met plaatjes en papier. Dankjewel voor het mee doen bij The Holly and Ivy Christmas Challenge. Groetjes Anita DT

GerJanne zei

Dat klinkt gezellig! Vooral dat vest.😉
En je hebt een schitterende stans gewonnen! Heel mooi! Je kaartjes ermee zijn mooi geworden!
Boodschappen in huis voor het weekend, heerlijk is dat als je daarvoor niet meer naar het dorp hoeft!

Annemarie en Merit zei

Wat een gave mal heb je gewonnen, en die is goed terecht gekomen, twee prachtige kaarten maakte je ermee...
Lekker zo'n warme dikke fleecejas/vest...heb nu mijn dunnen nog aan maar straks gaat mijn dikke teddy vest weer aan (in huis)....
Gezellig dat je meedoet met een wekelijkse kerst/winterkaart.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52WTC.

martina's kaartjes zei

wat een mooie kaartjes heb je zo gemaakt ! helemaal top
grtjs,martina

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat een leuke kaartjes heeft je gewonnen mal opgeleverd Nelleke. Wat leuk dat als je iets heel graag wil hebben het dan ook nog wint. Super! Bedankt dat je meedoet bij 52WTC. Groetjes Ingrid

Creaellenknutselsite zei

wat een mooi kaartje met de mooie mal en het schattige plaatje
gezellig dat je meedoet met onze challenge bij the holly and the ivy christmas
groetjes Ellen DT H&I

Marja Sch zei

Wat een mooie kaarten heb je gemaakt met deze mal. Super hoor. Wij hebben gisteren ook een nieuwe winterjas gekocht voor mijn man. Dat is nu wel nodig. Groetjes Marja

alma.heijenk@gmail.com zei

wat een mooie mal heb je gewonnen en ook 2 prachtige kaarten gemaakt.
heerlijk, een warm vest aan...
gr Alma