Mijn lijst met blogs

woensdag 27 december 2023

Oeps, KKT vergeten, toch nog gered

De kerstdagen weer voorbij, vanmorgen lekker aan de slag in mijn kamertje. Wat DT gastdesignerwerk afmaken en een idee voor 2 kerstkaarten uitwerken. Dat plak ik vanavond in de kamer.
Ik keek even op mijn telefoon, wilde kijken of er nog leuke sketches op de blogs voorbij komen, want er moest nog een DT kaartje klaar zijn voor de volgende maand.
Lees ik een reactie van Femminde: ik kwam eigenlijk voor jouw KKT kaart.......
Kleurenkaartteamkaart? O, het is al de laatste woensdag van december, helemaal, echt helemaal vergeten.
Er brak lichtelijk paniek uit: wat maak ik nou? Ik keek bij Martina en Marfien en toen wist ik het: ik ga mijn bloemenstempel gebruiken en de bloem nogmaals stempelen op designpapier. Min of meer inspireerde Marfien mij door vandaag te stempelen in die kleuren.
Ik pakte mijn aller donkerste blauw uit het kastje. Dat is een inktpad ooit van mijn schoonvader geweest die een melkzaak had. De inkt is van pelikaan, en na ruim 50 jaar doet deze het nog steeds! Zo goed, dat als ik deze inktpad gebuik ik er zelf ook helemaal onder zit. 
Ik stempelde de bloemen op crème papier, en spetterde links en recht wat donkerblauwe inkt spetters die doordat je het verdund met water wat lichter worden. De bloemen stempelde ik op designpapier van MD en knipte dit uit en plaatste dit verhoogd op de kaart. Uit een stukje donkerblauw en zilver stanste ik love en plakte dit op de kaart. Je ziet het zilver heel iets eruit piepen. Dit geheel kwam op donkerblauw cardstock en dit weer op crème geschept papier. Dit alles op een basis kaart van 8 x 15,5 cm.
De hartjes van de bloemen bewerkte ik met stickles en verder nog wat kleine glimmertjes. En zo is het toch nog gelukt om mijn kaart voor het Kleurenkaartteam te plaatsen!
PPPFFFFTTT
Natuurlijk neem ik een kijkje bij jullie en morgen zie je mij weer met wat kerstkaarten van dit jaar. Dan kan ik volgend jaar weer met een schone lei beginnen.
Groet, Nelleke 

 

13 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Helemaal top een prachtige kaart.

Marijke zei

Nou toch nog gelukt! Een mooi kaartje en wat een mooie stempel! Grappig die stempeldoos van 50 jaar oud! Ik heb ook nog zo eentje in het groen en die doet het ook nog steeds! Mooi gemaakt met die bloemen erbij! Groetjes Marijke

Caroline Cards zei

Gelukkig dat het toch nog gelukt is en hoe. Een hele mooie kaart!
Groetjes, Caroline

Jantine zei

Wat een stress, Nelleke! Ik kan me zo voorstellen dat je het helemaal vergeten was.
Wel bijzonder van die inkt zeg, dus jij hebt nu donkerblauwe vingers?
Mooie kaart in elk geval zo op de valreep, knap gedaan.
Groetjes
Jantine

Nancy zei

Hey Nelleke,
Haha, lachen... Wij hadden vanmorgen hetzelfde probleem. Had ook mijn kaart nog niet gemaakt, maar was er in mijn bed al wel achter gekomen dat het de laatste woensdag was.
Leuke 'bloemen-'kaart werd het nog... Goed gedaan, mooi resultaat!
Liefs,
Nancy

Marfien zei

Ik geloof dat we allemaal een beetje in de war waren :-) , je brengt me trouwens ook op een idee voor de volgende keer want een dergelijk bloemenstempel heb ik ook nog, leuke kaart is het geworden

martina's kaartjes zei

Hoi Nelleke,
fijn dat je er op de valreep alsnog bij bent. Ik denk dat er veel mensen een beetje de 'tijd kwijt zijn'... Het gaat dan ook als een speer !
Mooie kaart heb je gemaakt, geslaagd
Fijn dat je er deze maand weer bij bent, dank je wel !
Grtjs, Martina

Nancy Soetaert zei

Ik was ook maar op het nippertje, de dagen vliegen voorbij en met die feestdagen weet je op de duur niet meer welke dag het is...
Mooie kaart met deze toffe bloemenstempel.
Groetjes
Nancy

GerJanne zei

Nou daar hadden er meer last van! Je kaart is mooi geworden....en ja die inktpads van vroeger. Ik heb er ook een van lang geleden...zou het andere inkt zijn?
Tot morgen bij 52 weeks!

chantal zei

Haha soms gaat het ineens veel te snel.
Wel een mooie kaart als resultaat
Liefs Chantal

Sarah zei

Het werd een mooie kaart, zo op het laatste nippertje! Je doet me er aan denken dat ik ook nog oude inkt heb van pelikaan, misschien leuk voor volgende maand... Fijne laatste dagen van 2023. X

Colien zei

Haha, hier idem dito. Had al een ander berichtje gepost, maar snel weggehaald en aan de slag gegaan met het idee wat ik (gelukkig) al in mijn hoofd had.
Heel toffe creatie in de KKT-kleurtjes heb je gemaakt, echt erg mooi!
grtz Colien

alma.heijenk@gmail.com zei

Wat een prachtige kaart heb je gemaakt. echt heel mooi!!
wat leuk dat je die oude inkt nog kunt gebruiken.
groetjes Alma