Mijn lijst met blogs

zondag 31 december 2023

Laatste post 2023 en leuk nieuwtje


Mijn laatste kaartje voor dit jaar. Tijdens een kletseldate kreeg ik deze schattige stempel met bijpassende stans van GerJanne. Die moest ik natuurlijk uitproberen. Het plaatje was erg leuk om te kleuren, al maakte ik wel een foutje en maakte ik de sjaal rood ipv blauw. Ook was het gezichtje veel te geel. Dat heb ik opgelost door het gezichtje opnieuw te stempelen, te kleuren en op het andere deel te plakken. De sjaal zo gelaten.
Verder de sketch gebruikt die Erica op de facebookpagina van De Egel laat lopen en kan daar nog net aan meedoen.
De kaart verder rustig gehouden. Ik vond een tekst die ik van Karin kreeg en die paste er ook mooi bij. 
Nu het leuke nieuwtje. Als een tijdje had ik een verkoopkast aan de weg staan, waaruit ik 2e hands spulletjes verkocht voor 2 goede doelen.
Afgelopen najaar was Wim zover opgeknapt dat hij een klein schuurtje in elkaar kon zetten die nu bij ons aan de weg staat. Alles gaat zoals de naam al zegt voor een habbekrats weg. Ook maakte hij een naambord en maakte hij 2 lange planken in het schuurtje waar de spulletjes op kunnen staan. 
Alles is nog niet klaar, het moet nog wat meer opvallen dat je daar 2e hands spulletjes kunt kopen en zelfgemaakte creaties. 
Toch weten de mensen het wel te vinden. Er komt een vrouwtje regelmatig kleine cadeautjes kopen voor de Bingo in het verzorgingstehuis en iemand die mijn lichtpuntje: een doosje met waxine lichtje koopt om weg te geven.
Ook is het dak nog niet goed waterdicht, dat is nog wel een dingetje. 
Maar de verkoop is toch gestart. 
Hier een overzicht in het huisje.

De bakje staan er helaas nog voor het vele water wat we hebben gehad. Wat dat betreft begon ik echt in een verkeerde tijd
Vorige week kon ik een grote 2e hands kaartenrek op de kop tikken waarin 54 kaarten passen. Die staat nu binnen, want het is echt te vochtig nu.
Door een buurvrouw werd ik gevraagd of ik kaartjes wilde maken voor hun afdeling van de Zonnebloem bij verjaardagen en dergelijke. Vanmiddag kwam ze er gelijk een aantal uitzoeken om mee te nemen. 
Ook kregen we een enveloppe met een gift omdat ze dit jaar geen kaartjes had gestuurd en dit aan onze goede doelen wilde geven. Hoe gaaf is dat!
De goede doelen zijn Stichting 22q11 en het spierfonds (onderzoek FSHD)
Helaas hebben we hiermee te maken in onze directe omgeving.
Zo kan ik op deze manier toch een heel klein steentje bijdragen. Vooral voor medicijnen die in ontwikkeling zijn voor kinderen met FSHD, die de ziekte kunnen remmen, want over gaat het niet.
En als je dan zo'n prachtige donatie krijgt zoals vanmiddag wordt je extra gemotiveerd om weer door te gaan.
Dit is dus 1 van mijn goede voornemens voor 2024. Ook wil ik meer workshops gaan volgen. De eerste is al afgesproken, 6 januari schuif ik met kleindochter Tara aan  bij Scraphome in Klarenbeek om een make en take te volgen. 
Ik wens jullie allen een hele fijne jaarwisseling en mooi 2024!
Veel liefs, Nelleke 
 



 

9 opmerkingen:

GerJanne zei

Je kaart is leuk met de pinguin! Ik heb hem ook, deze stempel, die ligt nog nieuw hier.
En wat leuk dat mensen de weg al weten te vinden naar Habbekrats. Het ziet er ook heel leuk uit, zo'n mini winkeltje waar je droog staat...gaaf van die kaartenmolen. De inrichting is nu compleet?

Scraptastisch zei

Je kaartje is een lievie Nelleke, mooi stempeltje van je dinnie. Enorm leuk is ook het schuurtje met inhoud en toepasselijke naam met opbrengst voor het goede doel!!! Ik wens je een fijne jaarwisseling en een creatief, liefdevol nieuwjaar en alle goeds voor het jaar 2024!
xx Gerie

Angélique zei

Wat een leuke kaart maakte je met het lieve pinguïntje.
Fijn dat Wim zoveel is opgeknapt en dan ook nog zo'n mooi huisje voor jouw business kon maken, het ziet er super uit.
Ik hoop dat in 2024 de positiviteit voor jullie en voor anderen doorzet. Maar eerst een goed uiteinde.

Kaartenkraam zei

Wat super, je eigen winkeltje aan huis! Als ik dichterbij woonde had je aan mij ook een vaste klant want ik houd van dat soort dingen en ik zie leuke dingen staan!

Je kaart is hartstikke leuk geworden, goed opgelost met het gezichtje.

Ik wens je een fijne jaarwisseling met alle goeds voor 2024!

groetjes van Ank

karin zei

Leuk kaartje met dit lief stempeltje.
Wat een leuk idee voor een verkoop stalletje. Eerst maar zorgen dat het waterdicht wordt, dat is wel nodig 😏 veel succes met de verkoop.
Fijne jaarwisseling en beste wensen voor 2024.
Karin

Nicolette zei

Wat een mooie plek om je spulletjes te gaan verkopen. Heel veel succes. En leuk dat je gelijk al een mooie opdracht voor de zonnebloem hebt.
Fijne jaarwisseling en een gezond en creatief nieuwjaar.
Groetjes Nicolette

Marfien zei

Een leuke kaart heb je gemaakt en wat een goed begin voor het nieuwe jaar, veel succes met Habbekrats

alma.heijenk@gmail.com zei

oh dit is leuk! wat mooi dat je zo'n schuurtje hebt en mensen je op deze manier helpen met je goede doelen steunen.
Succes hiermee.
groetjes Alma

bolletjelucky.blogspot.com zei

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar Nelleke. Wat ontzettend leuk dat schuurtje met spulletjes, dan moet ik ook maar eens komen snuffelen hihi. Fijn dat sommige mensen de weg er al naar toe weten te vinden. Leuk nieuws om het jaar te starten en een mooi voornemen. Je kaart is een dotje met die leuke pinguïn.
Lieve groetjes Miranda