Mijn lijst met blogs

zaterdag 23 maart 2024

One sheet wonder kaarten

Afgelopen maandag had ik een kletseldate bij GerJanne. We besloten eerst te gaan stempelen. Op een a-4 papier zette we eerst 4 rillijnen. Dat was de plek waar het papier na het stempelen doormidden gesneden zou worden. Ik had wat bloemen stempels meegenomen, en daar heb ik bloemen van verschillende sheet van gebuikt. 
We gingen allebei op onze eigen manier stempelen. GerJanne pakte een bloemenstempel en deed alle bloemen in 1 kleur stuk voor stuk achter elkaar op het papier. Ik wisselde steeds van stempel en kleur. Ik vond het fijner om deel voor deel te maken.
Na het stempelen was bovenstaande sheet een feit. 
Ik sneed hem doormidden en maakte thuis onderstaande 4 kaarten af.
Bij deze kaart heb ik de afbeelding gemat op roodachtig papier, en dit kwam in zijn geheel op een witte basiskaart. Er kwam een tekst op een banner, dit heb ik gedaan om een foutje te verdoezelen. 🙈
Challenges:
               
Deze afbeelding is gemat op heel donker papier en de kaart is overdwars gemaakt. Zo kwam de vlinder het mooiste uit. Dat was toch wel iets om rekening mee te houden voor een volgende keer, dat de vlinders enigszins goed vliegen.
Dit is een beterschaps kaart geworden.
Hier is de kaart weer over de lengte en op roze gemat. Rechts onder de tekst, al zou de tekst op een banner ook niet mistaan.
Ik maakte verschillende kaarten voor verschillende gelegenheden. Gemat op donkergroen papier en de tekst sterkte erop.
Hier nog even alle vier de kaarten weer aan elkaar geschoven, Ik heb gekeken hoe de kaarten als mooiste er uit kwamen eer ik er  een kaart van maakte. Dus de teksten staan lekker op de kop en alle kanten op.
Het was leuk om zo te werken. Misschien had ik nog wat meer dichte bloemen kunnen gebruiken, dan was de kleur wat intenser geweest. Ik ben nogal van de meer fellere en sprekende kleuren. Maar ja ik moet ook uit mijn comfortzone komen toch?
Een fijne dag vandaag. Kijken jullie ook bij GerJanne wat zij gemaakt heeft? 
Groet, Nelleke 

17 opmerkingen:

Daphne zei

Suuuuper leuk!!
En? Voor herhaling vatbaar?
Ik vind het héél erg leuk om te doen en het resultaat als je het A4-tje gesneden heb vind ik altijd verrassend en spannend. Zo leuk om te zien wat er dan uiteindelijk ontstaat.
Ik vind jouw serie erg mooi en goed gelukt.
Ik gebruikte laatst ook vlinders...... héél mooi maar het nadeel is dan dat je de kaart niet meer kan draaien, snap je wat ik bedoel? Ik heb de vlinders zo gestempeld dat ze goed op mijn kaart staan, maar toen had ik dus wel allemaal kaarten in de lengte (ik laat ze wel een keertje zien op mijn blog, dan snap je vast beter wat ik bedoel)

Monique zei

Wat geweldig deze kaartjes! Zitten GerJanne en jij en Henriët en ik samen op de maandag te knutselen, zijn we samen met een one sheet wonder bezig. Jullie in Wilp, wij in Tweede Exloermond, zonder het van elkaar te weten. Wij hebben eerst een A4 vol gekliederd en daarna in 9 stukjes gesneden en er ATC's van gemaakt. Wat is samen knutselen toch leuk!
Alleen heb je hem bij K&K geplaatst maar ik zie nergens een staart.
Lieve groetjes, Monique

Diny zei

Wow....wat zijn dit prachtige kaartjes gewerden Nelleke!
Ik ga snel even bij GerJanne kijken!
Groetjes Diny

Angélique zei

Een heel leuke fleurige serie kaarten is het geworden. Mooi dat je met dat ene vel met dezelfde bloemen en dezelfde kleuren inkt kaarten voor verschillende gelegenheden hebt gemaakt.

Scraptastisch zei

Weer hele andere kleuren als GerJanne en vind deze manier om zo 4 kaartjes te maken, heel erg leuk en creatief, nog niet eerder gezien! Fijn weekend Nelleke,
xx Gerie

Henriët zei

Heerlijk he zo'n velletje vol stempelen en dan maar zien hoe het uiteindelijk wordt. Heel vrolijk met de bloemen en de vlinders.
Zoals Monique al schreef zaten we dus maandag alle 4 aan een one sheet wonder te werken en alle 4 met verschillende resultaten.
We zien elkaar 13 april in Nijkerk heb ik van GerJanne begrepen. Gezellig!
Groetjes van Henriët

marja kenter zei

Het zijn erg mooie kaarten geworden geworden Nelleke, leuk hè om dit een keer te doen.
Daphne is er dinsdag ook weer mee bezig geweest ik ben benieuwd of ze die nog laat zien op haar blog. Ik was met de kerstkaarten zoals je hebt kunnen zien op mijn blog.
Een mooi weekend gewenst en liefs

Marja Sch zei

Wat een leuk idee om zo een achtergrond te maken. Het zijn mooie kaarten geworden. Groetjes Marja

!neke zei

Gave serie !!!
Ik heb je nu bij Google als snelkoppeling gezet.
Telkens kom ik niet op je blog en zo wel !
groeten Ineke

Kaartenkraam zei

Ook al zo'n mooi resultaat! Het is een handig en leuk idee om zo een serie kaarten te maken.

groetjes van Ank

GerJanne zei

Ja, deze van jou zijn ook heel leuk en mooi geworden! Ik zie inderdaad bij K&K dat je de kaart hieronder bedoelt. Kun je dat nog aanpassen?

Aartje zei

Leuk om opdeze manier 4 kaarten te maken. Ook grappig om te zien dat jullie kaarten toch ook weer heel verschillend zijn.
Groeten, Aartje

alma.heijenk@gmail.com zei

haha super gedaan.
wat leuk om al die berichtjes over deze techniek te lezen en bij iedereen te zien.
groetjes Alma

bolletjelucky.blogspot.com zei

Heel leuk en lekker fleurig was je A4 Nelleke en je hebt er mooie kaarten van gemaakt.
Lieve groetjes Miranda

Trijntje zei

Wat mooi deze techniek en het resultaat is ook zo mooi. De kaarten zijn erg leuk. Fijn dat jullie zo mooi bezig zijn geweest. Ik ga even bij GerJanne kijken. Want gisteren had ik niet veel tijd … Groeten Trijntje

Anoniem zei

Supergaaf idee dit en je hebt leuke stempeltjes gebruikt. Ik ga dit zeker eens proberen, zo leuk!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Femminde zei

Echt super leuk Nelleke!! Misschien ga ik ook eens hiermee aan de gang.
Fijne week!!
Groeten van Femminde