Mijn lijst met blogs

zondag 16 april 2023

Thanks


Vorige week lag er een heel leuk pakketje in de bus. Een vakjes stans en een setje heel leuk papier. Dit omdat ik winnaar was bij 4SCB. Toen ik het papier zag vond ik het heel mooi, maar het leek mij heel moeilijk papier om te verwerken. GerJanne die op de verjaardag van Wim was, dacht dat het heel leuk was om 6 verschillende papiertjes bij elkaar te zoeken en zo al 6 basiskaarten te maken. ze stuurde ook al gelijk wat vakjes kaarten op. 😀 Ik had zelf een idee om 2 x effen papier te gebruiken voor de basis en dan apart vakjes te snijden voor op de basis.
Op een rustig tijdstip stanste ik deze dus 8 x uit en 's avonds in de kamer ging ik aan de puzzel en maakte ik  8 basiskaarten. beide ideeën laat ik hier zien. 
De eerste kaart heb ik de basis gestanst uit kraft en crème papier. Dit plakte ik op een vel designpapier, en sneed ik van de restanten van de onderste kaart de extra vakjes. Daarop kwam een bloem van MD en de tekst thanks. Achterop plakte ik zacht geel papier en stanste ik een standaard zodat de kaart kan staan. Deze is als bedankje naar Nelly gegaan voor het leuke pakketje.
Deze mag meedoen aan de uitdaging van Dutc card lovers , al weet ik niet of de gele bloem wel de juiste kleur geel is. 
Voor een 60 jarige man maakte ik deze kaart. Hier kwam de basis op licht crème papier, met achter weer een standaard. 60 gestanst en gemat op bruin papier. Het verder heel rustig gehouden met een knoopje, wat houten vogels en 2 parels rechts onder.
De overige basis kaarten liggen in een bakje en maak ik te zijner tijd wel af. Er staat met dit papier al een volgende kaart klaar, die laat ik morgen zien.
In de Keukenhof was het prachtig. Veel gezien en heel veel mensen. Waar ik graag wilde kijken was bij de orchideeën hal. In mijn beleving had ik daar zulke mooie orchideeën gezien, dat het nu wat tegenviel. Misschien komt dat ook wel dat we de laatste jaren veel meer aparte orchideeën zien. 
De blauwe orchidee a 19,95 werd heel veel verkocht, pfft dat is mij echt wel te gek. Wij hebben hier mooie herinneringen aan. Mijn moeder kreeg in het laatste jaar voor haar overlijden een blauwe orchidee, en was hier helemaal verrukt van. Ze wist dat er kleurstof was gebruikt, maar ze bleef verwonderd dat die blauw was. 
Het was een mooie dag, al hoef er vooreerst niet weer naar toe, maar we hebben genoten met ons vieren, van het zonnetje en van het feit dat schoonzus gisterochtend weer oma was geworden. Yes , ik mag weer meisjes kaarten maken en versturen!
We waren even toerist in eigen land.
Straks even naar dochter Lieke en vriend, en dan door naar Deventer waar zoon en kleinzoon de IJssel loop lopen.
Groet, Nelleke 

 

15 opmerkingen:

alma.heijenk@gmail.com zei

ik vind ze erg mooi geworden.
zo te lezen bezig bijtje.. maar fijn dat je tijd met je kinderen kunt doorbrengen.
gr Alma

Angélique zei

Heel mooie kaarten, die mij doen denken aan Afrikaanse sferen.
Wat fijn dat het dagje Keukenhof geslaagd was.
Succes voor je zoon en kleinzoon.

!neke zei

Ze zijn heel mooi !!!!!
Fijne dag !
Groeten Ineke

Marfien zei

Leuk papier voor mannenkaartjes, het is idd even nadenken maar komt vast goed. Gefeliciteerd met je nieuwe achternichtje

Anoniem zei

Hele leuke en stoere kaartjes met dit prachtige papier…mooi geheel. De bloem is prachtig okergeel voor DCL lijkt mij.
Fijn dat jullie genoten hebben op de keukenhof met elkaar en nog mooier dat ik je kan feliciteren met jullie achternichtje dus bij deze gefeliciteerd!
Nu lekker geboortekaartjes maken.
Plezier bij Lieke, groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kaarten, heel,warm qua uitstraling Nelleke. Ik ben één keer in de keukenhof geweest en vond het ook heel mooi, fijn dat jullie zo genoten hebben én dat er een familielid bij is gekomen, gefeliciteerd.
Lieve groetjes Miranda

Trijntje zei

Wat een mooie stoere kaarten met dit dp. Leuk model met de vakjes. Daar past het papier mooi in. Leuk dat je naar de Keukenhof bent geweest. En e3n geslaagde dag had. Wij zijn er ook diverse keren geweest. Ik ging er ook vaak een dag met mijn moeder naartoe. Het is echt genieten van de vrolijke bollen en als je dan nog de zon erbij hebt is het helemaal top. Inderdaad we zien tegenwoordig al veel orchideeën…. Gefeliciteerd met je achternichtje. Kun je weer ooi babykaarten maken. Een fez3lligecmiddag nog. Groeten Trijntje

Henriët zei

Mooie kaarten en heel mooi papier. Bij de eerste maken de gele bloemen het heel vrolijk.
Fijn dat het leuk was op de Keukenhof. Trekt mij niet om daar heen te gaan. Vanmiddag wel op zoek geweest naar de tulpenvelden bij Hijken en Smilde. Maar die zijn goed verstopt dit jaar.
Groetjes van Henriët

Scraptastisch zei

Hallo toerist, hihi ik ben nog nooit naar de keukenhof geweest maar in de omgeving waar ik woon is het één en al tulpen velden, prachtig om te zien! Leuke kaarten heb je gemaakt van het pakketje! Gefeliciteerd met jullie nieuwe achternichtje en maak maar weer een mooie kaart!
xx Gerie

GerJanne zei

Heel leuk geworden, deze eerste van de serie. En leuk dat je genoten hebt in de Keukenhof. Ik ben er ook ooit 1 keer geweest. Tieme liep ook de IJsselloop.

Daphne zei

Deze stans heb ik ook en zo doe ik het ook vaak...... meerdere keren stansen en dan basis kaarten maken met alle stukjes.
Werkt heel fijn, maar je moet net even een idee hebben.
Deze 2 zien er mooi uit.
Ik denk dat het papier en beetje herfst achtig is, daarom heb je er misschien wat meer moeite mee?
De bloemen vind ik mooi, maar die met de grote 60 is ook een heel leuk idee. Ga ik onthouden

Marjan zei

Ja, in zo'n vakjes kaart is het echt top! Mooi papier en prachtige uitwerking voor onze DCL challenge, Nelleke! De tweede is ook heel geslaagd.
Leuk zo'n Keukenhof uitstapje, ik ben er nog nooit geweest. Moet toch eens gebeuren. Van harte met het nieuwe familie lid en dank je wel voor het meedoen met DCL!

Nicole Parmentier zei

Twee prachtige kaartjes Nelleke. Mooi hoe je door deze kleurencombinatie de kaartjes iets stoers hebt meegegeven. Dankjewel voor je bijdrage aan onze Dutch card Lovers challenge.

Ellen zei

Wat een leuke vrolijke kaart met gele bloemen Nelleke! Bedankt voor het meedoen met DCL. Groetjes Ellen.

anja curvers zei

Heel erg mooi gedaan. Bedankt voor je deelname aan DCL