Mijn lijst met blogs

zaterdag 20 mei 2023

Driehoekjes en vellum

Vandaag start de nieuwe uitdaging bij de Egel. We willen de komende weken driehoekjes en vellum zien. Ik maakte 2 kaartjes en gebruikte hiervoor het mooie papier van Maja Design. Ik gebruikte een mozaïek stans 2x Voor de bovenste kaart gebruikte ik het frame van het gestreepte papier en legde dit in met blauw papier. De randen bewerkte ik met donker grijs en dit matte ik op blauw en kraft papier. Daarop kwam een blauwe klaver. Ik vond een blokje met bewerkt vellum en stanste dit ook uit met de klaver stans en dat vellum kwam op de klaver. 
In een ander blokje vond ik een tekst op vellum, dit zette ik vast met 2 zilveren rondjes.
Challenge:
Everybody-Art-Challenge: gebruik een stans

Omdat ik de helft overhield maakte ik een 2e kaartje met de overgebleven stukjes. Op dezelfde manier gemaakt, maar nu zijn de kleuren anders om. Dit matte ik op kraft en een witte basiskaart.
Daarop kwam de mooie madelief of is het een margriet?
Die stanst ik 3x uit: 2x wit en 1x met vellum. Die zette ik in elkaar en het vellum plakte ik vast met het blauwe hart. Dit is een beterschaps kaartje voor Wim geworden.
Gisteren zei ik toen we het ergens over hadden: nou ik had beter het stempeltje "hoe grijzer hoe eigenwijzer" kunnen gebruiken voor jou.
Nou dat had ik beter niet kunnen zeggen, ik kreeg een opmerking terug, daar reageerde ik weer op, en toen moest hij zo hard lachen dat hij gelijk naar zijn buik greep, want dat deed nog heel veel pijn. Maar gelukkig zie ik het elke dag wat beter gaan en daar gaan we voor.
Na een puzzelavond heb ik deze kaartjes klaar en jullie een idee wat je met vellum en driehoekje kunnen doen. We hopen weer op een grote deelname.
Een fijne dag vandaag! 
Groet, Nelleke 

 

14 opmerkingen:

Henriët zei

Prachtige kaarten Nelleke. Mooi met de grote klaver en de grote bloem.
Fijn dat het steeds beter gaat met Wim. En humor is een heel goed medicijn.
Groetjes van Henriët

Scraptastisch zei

Je hebt een mooi challenge voorbeeld gemaakt Nelleke en een klavertje vier voor Wim en een plagerijtje, hihi Veel beterschap voor je man en lekker weer thuis!
fijn weekend en zonnige groetjes van Gerie

Angélique zei

Wil je die arme man van he niet zo aan het lachen maken? Dat is gemeen! Haha, nee hoor, lol hebben is belangrijk voor het herstel, ook al diet dat pijn (agos)
Je hebt 2 mooie kaarten gemaakt als voorbeeld voor een leuke challenge.

Hobby Hoogland zei

Wat een verassent resultaat met je driehoekjes.
vind ze alle twee prachtig.
groetjes Marjan.

Trijntje zei

Wat zijn dit twee mooie kaarten geworden..op beide kaarten een mooie achtergrond. En de bloemen zijn erg mooi. Ik vind het een leuke uitspraak.. Een plagerijtje hoort er af en toe bij. Groeten Trijntje


.

Elle-Jeanne zei

Prachtige kaarten voor de nieuwe challenge Nelleke.
Mooi papier
Groetjes Elle-Jeanne

Kaartenkraam zei

Wat een leuke kaarten en een goed idee om die patchwork mal als achtergrond te gebruiken.

groetjes van Ank

Diny zei

Wat heb je twee leuke kaartjes met driehoekjes gemaakt Nelleke!
Groetjes Diny

alma.heijenk@gmail.com zei

prachtig zijn geworden, leuke challenge, wie weet waag ik me er ook aan driehoekjes en vellum
gr Alma

Nynke zei

Mooie kaarten heb je gemaakt! Die met de margriet is mijn favoriet, leuk dat je daar ook vellum voor gebruikte. De challenge trok meteen mijn aandacht, ik heb al wat ideetjes.
Groetnis Nynke

Nicolette zei

Het zijn 2 hele leuke kaart geworden.
Groetjes Nicolette

Femminde zei

Wat een super leuke kaartjes!! Tof hoe je direct alles hebt opgemaakt.
En ja humor is goed en daar knapt een mens van op maar niet als je moet lachen van de pijn. Maar dat gaat vast elke dag wat beter worden. Beterschap voor hem.
Fijne week!!
Groeten van Femminde

Marfien zei

Leuke kaartjes, met al dat puzzelwerk ben je wel even zoet . . .

Uschi zei

Really fascinating cards! I love this die cut background and it was complemented so beautifully with this amazing design paper. Stunning die-cut shamrock and the texture written on the parchment looks just gorgeous. This daisy card looks so pretty too. The big letters are so fitting.
And the frame shows off your great work so beautifully.
Thank you very much for participating in the Everybody-Art-Challenge.
Hug Uschi