Mijn lijst met blogs

vrijdag 19 mei 2023

Hollandse groetjes

Gisteren had ik nog tijd om de kaarten in Hollandse stijl verder af te maken. Wim mocht na 15.00u weer naar huis, gelukkig maar. Die is gelukkig weer thuis.
Ook deze stans had ik gebruikt. Ik dacht om luchten te maken met een embossing mal van wolken, maar dat was voor deze kaart niet zo mooi. Daarom heb ik de embossing wolken uitgeknipt en zo 2 wolken in elkaar laten vallen. Links boven Hollandse teksten van MD. Dat setje heb ik ooit eens gewonnen en nog nooit gebruikt. Die kwam nu heel goed van pas. Ook 2 vogels in donkerblauw gestanst. Het zijn een aantal vogels bij elkaar en heb ik 2e hands gekocht. Die heb ik al iedere keer gebruikt. En zo is er ook niets meer nodig.
Challenge: 
Dutch Card Lovers: Hollandse kaart

Dit is een klein kaartje van 10x10 cm. Ook deze achtergrond is door de embossingmal gehaald. Wel vind ik dat de zonnestralen heel erg doorgedrukt worden tijdens het embossen. Ik heb geprobeerd om de vouwen  iets te minderen wat maar ten dele lukte. Dit op blauw papier geplakt en dat weer op een witte kaart. Het huisje heb ik dubbel uit gestanst voor wat meer body. De tekst is van eerder genoemd setje en met heel donkerblauwe inkt gestempeld. Dit is verhoogd opgeplakt. Ook hier een paar vogeltjes en glittertjes.
Woensdag kwam ik ook nog een Hollands blokje tegen van MD.  Hier het tegeltjes papier van gebruikt. Dit gemat op zachtgeel papier en daarna op  kraft 
De Hallo tekst bestaat uit 2 delen en geeft een leuk effect. Door de algemeenheid kan is het een kaartje voor meerdere gelegenheden geworden. Tot slot nog wat glitters.
Uit dat blokje vond ik het huisjesdesignpapier. Hier had ik eerst het lange huisje gestanst, maar dat was het niet echt. Een kleiner huisje ernaast en dan kan deze kaart naar een nicht van mij verstuurd worden. Ze zijn onlangs verhuisd van uit de binnenstad waar ze in een hoog pand woonden, naar een "gewone " woning een dorpje verderop.
Hopelijk heb ik jullie niet verveeld met al die Hollandse kaarten.
Zo is het weer klaar vooreerst, en nu ga ik  weer wat anders doen. 
We zijn toch veel thuis de komende weken.
Groet, Nelleke 

 

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Een hele leuke serie Nelleke in deze stijl en mooi gemaakt! Die huisjes zijn enig hè!
Heel fijn dat Wim weer naar huis mocht…nu verder herstellen, hoop dat dat voorspoedig gaat!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Henriët zei

Wat een leuke serie Hollandse kaarten. Heerlijk als je je zo kunt uitleven in een thema.
Groetjes van Henriët

Daphne zei

Super leuke serie!!
Echt zó leuk bedacht en gemaakt.
Je hebt mij juist vermaakt in plaats van verveeld.
En.....geïnspireerd!!

VoormeKaartje zei

Wat een leuke kaartjes. Fijn dat Wim weer lekker thuis is. Hopelijk heeft hij een voorspoedig herstel.

Josje zei

Wat een leuke serie Hollandse kaarten heb je gemaakt
Groetjes Josje

Ellen zei

Tjonge wat een inspiratie heb jij gekregen van de blauw-wit uitdaging Nelleke! Je kaartjes zijn één voor één pareltjes. Mijn voorkeur gaat uit naar de kaart met de Delftsblauwe tegeltjes, zo echt Hollands!. Bedankt voor je deelname aan DCL. Groetjes Ellen.

Angélique zei

Wat fijn dat Wim weer thuis is, ik wens hem een voorspoedig herstel.
Je hebt leuke kaarten gemaakt, de 2e vind ik het mooist.

Lia zei

Jij bent helemaal in de 'Holland mood'! Echt leuke kaarten zonder veel poespas!
Lia xx

Marfien zei

Dank je wel voor deze leuke voorbeeldkaartjes (voor mij dan) We hebben een etalage met "delfts blauw" en daar kan ik wel wat kaartjes bij maken. Die stansjes heb ik ook dus dat moet niet zo moeilijk zijn . . .
Dank je wel voor je mooie verjaardagskaart, blij mee, deze bloemen hebben geen water nodig

marja kenter zei

Nee hoor, zeker niet vervelend. Inspirerend, dat wel.
Mooie Hollandse kaarten heb je gemaakt.
Ik sta een beetje op non actief. Knieën en camping vragen meer tijd dan ik had gedacht maar het komt wel weer.
Ik hoop voor jullie dat Wim goed op knapt, sterkte voor jullie beiden.
Fijne dag en liefs

Rosalien Zwackhalen zei

Wat een leuke serie kaarten. Je bent heerlijk op dreef. :) Net als Ellen vindt ik het kaartje met de tegeltjes erg leuk hoewel ik die met zoals het klokje thuis tikt ook erg gaaf vindt. Lastig kiezen. Leuk dat je meedoet met de DCL.

!neke zei

Wat een gave serie !!!!!
Groeten Ineke

GerJanne zei

Oh wauw wat heb je een ontzettend leuke Hollandse serie gemaakt! De een nog leuker en mooier dan de andere. Succes met thuis zijn....zal vast wel goed komen.