Mijn lijst met blogs

dinsdag 7 november 2023

We denken aan jullie

Condoleance kaarten vinden sommigen niet de leukste kaarten  om te maken. Ik vind het wel mooi om ze te maken, je kan er iets van jezelf in leggen. Dat maakt dat ik dan op dat moment ook echt mee bezig ben, en dat vind ik dan  fijn omdat het dan op een bepaalde manier helend voor mij werkt.
Moeilijk is het soms wel, zoals deze kaart. Toch wilde ik het doen.
Vorige week heb ik met verdunde ecoline deze achtergrond gemaakt. 
Daarop kwam een stempel van de adelaar. Ik heb daar best naar moeten kijken zo van hoe zet ik de stempel nu op het papier, op de sheet stond deze namelijk precies anders om. GerJanne laten zien wat zij er van dacht en uiteindelijk heb ik ik hem toch andersom gestempeld dat die op de sheet zat en met een zwarte pen een klein stipje als oog gezet. Daaronder de tekst: we denken aan jullie.
Nog wat hele kleine glittertjes zo links en rechts.
Ik had voor de adelaar gekozen, omdat hier een lied van is, waar ik veel aan heb gehad in de periode dat mijn ouders overleden. Dat wilde ik graag meegeven.
Challenges:
Een fijne middag en avond, ik ga zo richting kerk.
We organiseren weer "Aan Tafel", waar we met ruim 20 mensen gaan eten. Ik ben 1 van de kokers en verzorg het voorgerecht en na gerecht.
We hebben een herfstig thema: Balkenbrij als voorgerecht, 2 schotels rode en groene kool en een toetje van speculaas, gele vla, slagroom, choc pepernoten, amandelschaafsel en geraspte chocolade.
Bewust geen mascarpone of zoiets, anders wordt het teveel.
Het is altijd heel gezellig.
Groet, Nelleke 
 

14 opmerkingen:

Aartje zei

Dat je er iets van jezelf in gelegd had merkte ik toen wij deze prachtige kaart in combinatie met de mooie toepasselijke tekst ontvingen. Het ontroerde en het troostte me Nelleke
Lieve groetjes Aartje

!neke zei

Prachtige kaart !!!!
groeten Ineke

alma.heijenk@gmail.com zei

prachtige kaart. heel mooi. groetjes Alma

Kaartenkraam zei

Heel erg mooi!

groetjes van Ank

Angélique zei

Een prachtige kaart, erg mooi gemaakt.
Ik ervaar het maken van condoleance kaarten precies zoals jij, vooral als het iemand betreft die ik ken of "ken" (je snapt vast wat ik bedoel)
Ik hoop dat je een fijne gezamenlijke maaltijd hebt gehad.

GerJanne zei

Ja... ik denk echt dat hij zo goed is. Wel vreemd he, dat hij andersom op de sheet zat. Maar zo vind ik hem heel gaaf en zeker de adelaarsvleug'len.
Mooi achtergrondje ook. Was het weer gezellig bij Aan tafel?

marja kenter zei

Ook ik vind het een prachtige kaart. Zal heus gewaardeerd worden. Wat leuk dat jullie dat dien dat eten net elkaar en klaarmaken, klinkt lekker dat menu.
Fijne avond en liefs

Hermien zei

Een prachtig kaartje Nelleke. En wat een lekker menu is er gekookt.

Groetjes Hermien

dj zei

So surreal!! Love your watercolor background for your soaring bird!! Thanks for playing along with the quote challenge over at Time Out challenges. Such a beautiful take on this quote…gratitude IS everything!! -Deb Horst, Guest Designer #TOC250

Uschi zei

This is an extraordinary card that provides condolence. I imagine your card will comfort people. There's so much in there. The background is so bright and you can see the eagle against this background up in the sky. It is as if the person you love is looking at you from heaven. I think it's a very impressive card.
Thank you for sharing with the current Everybody Art Challenge.
Hugs Uschi

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een mooie condoleance kaart Nelleke, heel bijzonder met die mooie adelaar. Klinkt gezellig zo samen koken en eten.
Lieve groetjes Miranda

Marfien zei

Mooie kaart, we hadden destijds hetzelfde lied, vond ik toen zo bijzonder

Andreja zei

What a fantastic card :-)) I like yours feathers!
Thank you for joining us at The Male Room ❤️

Let's Art Journal zei

Beautiful card! Loving the inky background and how the colour blended, it's the perfect backdrop for your soaring bird 😊. Thanks so much for joining us at Creative Artiste! Hugs, Jo x