Mijn lijst met blogs

woensdag 14 februari 2024

Verhaaltje

Thomas heeft op zijn kamer een doosje met kaarten staan. Eind vorig jaar bedacht hij dat hij wel wat enveloppes kon schrijven. Helaas is echt niet meer te lezen wat er staat en kan het niet verstuurd worden. Ik nam het doosje mee, zocht alles uit en deed de kaarten in plastic zakjes. Opgelost dacht ik. Dacht ik. Enkele weken later lagen er weer 4 geschreven enveloppes klaar op de magnetron. Alles toch maar meegenomen naar huis, als hij kaarten stuurt loopt dat toch via ons. 
Thuis bekeek ik het nog eens goed, en eigenlijk vond ik het supergaaf wat hij gedaan had. Alles klopte: de tekst op de envelop, de kaarten die beschreven zijn en op de laatste foto (hieronder) zie je een prikwerkje van hem, welke hij bij de envelop in had gedaan! 
Ik vond het zo gaaf en lief van hem. 
Helaas kunnen de enveloppes niet op de post, want dan komen ze niet over. 
Voor de eerste kaart heb ik getwijfeld of ik hem zo zou laten met een nieuwe envelop er om heen of er toch maar een ander kaartje van maken. Uiteindelijk heb ik dat gedaan. Ik gebruikte de voorkant en plaatje voorop deze kaart. Daarbij nog een granen takje en hartje in de cirkel boven.
Ook al zijn de kaarten niet verstuurd, er wel foto's van gemaakt om dit vast te leggen. Op de eerste foto het doosje, de tweede foto de 4 enveloppes, de derde foto waar hij in geschreven had en de laatste foto met het prikwerkje erbij.
Want eigenlijk ben ik wel een trotse moeder, dat hij dit allemaal toch goed opgepikt heeft, terwijl het  schrijven eigenlijk niet meer zo goed lukt en niet leesbaar is.
Natuurlijk moet er nu ook een kaartje komen van zijn prikwerk. Ik sneed de buitenste rand van het prikwerk weg en plakte dit op bijpassend designpapier. De paardenbloem bladeren laat ik onderaan terug komen, en plakte er nog sterkte bij. Deze gaat hij te zijner tijd zelf versturen. 
Vandaag maak ik er een rustige dag van, kaarten schrijven en een begin maken voor een bladzijde voor vrienden die 25 jaar getrouwd zijn, met onze favoriete vakantie bestemming erop. Kan ik eindelijk mijn caravan stans gebruiken die ik lang geleden bij ome Ali kocht.
Groetjes, Nelleke 






 

8 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Je mag zeker trots zijn op je zoon, heel bijzonder de kaartjes en envelopjes die Thomas maakt kijk er graag naar hoe jullie er samen een eenheid van maken.

Nancy zei

Hey Nelleke,
Mooi werk van Thomas! Het is vooral de intentie die telt!
Liefs,
Nancy

Irene zei

Ik vind het vertederend Nelleke, terecht ben je supertrots op deze creatieve zoon en samen maken jullie er héél mooie creaties van!
XxIrene

Claudia's kaartjes zei

Das echt leuk en tof dat je zoon dit doet.
Mooie kaartjes ook.
Creatieve Groetjes Claudia

Vanaf heden geef ik workshops en verkoop ik mijn kaartjes via mijn FB groep
Mijn FB groep: Claudia's Kaartjes
You tube:Claudia's Kaartjes
Blog:Claudia's Kaartjes
Challenge blogs:
Girlz Creative Christmas 
Girlz makes Guyz Cards
Girlz creative crafts
Creative sketchy girls

Scraptastisch zei

Wat een mooie samenwerking met je zoon en natuurlijk ben je trots op Thomas en zijn creatieve inzet! En het prikwerk op de kaart met paardebloem past heel erg goed en krijgt vast een mooie bestemming., mooi verhaal Nelleke,
Groetjes Gerie

karin zei

Goede bedoelingen van Thomas om te schrijven en super goed van je om er iets anders mee te maken.
Mooi resultaat en prachtige kaartjes heb je ervan gemaakt.
Groetjes,
Karin

Hobby Hoogland zei

De één doet dit de ander doet dat maar samen een mooi geheel.
Prachtig om de kunstwerkjes van Thomas en draai te geven en er iets moois van te maken.
groetjes Marjan.

Angela zei

Het ontroert me Nelleke..... wat een ontzettend lief idee van Thomas en wat knap dat hij zijn idee uitgevoerd heeft.
Ik vind het super dat je van een aantal kaarten een kleine make-over gemaakt hebt. Ook deze zijn schitterend! Prachtig die samenwerking van jullie tweeën 💖

Misschien een ideetje om een aantal van Thomas' kaarten origineel te laten (incl. enveloppe) en in een grotere enveloppe naar zijn broers en zussen te sturen; eventueel met een begeleidend briefje van jou. Lijkt me voor hen ook supergaaf om een kaart van Thomas te krijgen.
Zo maar wat hersenspinsels van mij 😬
xxxAngela