Mijn lijst met blogs

donderdag 13 juli 2023

Paneelkaart kerst

Je ziet ze de laatste tijd iedere keer op blogs en facebook verschijnen: paneelkaarten die vooral van mooi papier met een paneelstans uitgestanst worden en dat daarna de randen verhoogd worden opgeplakt. Dat leek mij ook wel wat om uit te proberen. Ik had nog heel mooi designpapier van Mintaypapers liggen en vond dat er heel geschikt voor.
Deel 1 was gauw klaar. Maar waar plak ik het nu op? De achterkant van het papier vond ik niet zo geschikt dus ik was wat aan het zoeken naar een geschikte achterkant. Ik vond van die kant en klaartje boekjes van de Action: leuke achtergronden en leuke afbeeldingen, maar je kan er zo weinig van jezelf in kwijt. Daar vond ik een achtergrond naar mijn zin. Die achtergrond plakte ik op een basiskaart en daarop kwamen de panelen, het paste precies. Het plakken is een leuk werkje avonds in de kamer, en het effect is leuk. Tot slot nog een stempel, wat sterren en strikje.
Challenges:


Uit dat boekje bleef van alles over. Het plaatje is een voorbeeld kaartje wat er naast staat en die gebruikte ik om op een 10x10 kaartje te plakken. De achtergrond was al klaar, ik zocht er een poinsettia bij en maakte het kaartje verder af.
Het schattige beertje mocht op een 3e kerstkaart. Deze maakte ik naar een sketch. Op het voorbeeld heeft het beertje een kerstboom op zijn kop, die heb ik eraf geknipt. Zijn hoofd verhoogd op het plaatje geplakt, een tekst en wat sterren en een streepjes lijntje op het roze papier om het geheel wat pittiger te maken.
Het was leuk om zo met die kant en klaartjes boekjes bezig te zijn. Een maal bezig krijg je steeds meer ideeën, ik maakte er meer en ik zag nog wel mogelijkheden, maar voor nu is het weer even genoeg.
Tijd voor andere dingen.
Challenges:
Crafty Animals: alles mag, gebruik ene dier
Merry Little Christmas Challenge Blog: alles mag
Maak er ene mooie dag van.
Groet, Nelleke
 

11 opmerkingen:

marja kenter zei

Wat een goed idee met dat verhoogd opplakken van dat paneel. Het gaat op mijn ideeën lijstje.
Je andere kaartjes zijn ook heel schattig.
Fijne dag en liefs

Diny zei

Wat heb je leuke kaartjes gemaakt Nelleke!
Vooral de vakjeskaart vind ik gaaf!
En de andere kaartjes....je brengt me op een idee....ik heb dak blokje ook mer de ijsbeer....bedankt voor de tip!
Groetjes Diny

Crea Astrid zei

Mooie kerstkaarten heb je gemaakt. De paneel kaart wil ik ook een keertje gaan maken. Je ziet ze de laatste tijd inderdaad veel verschijnen. Handig inderdaad met design papier wat je nu gebruikt hebt.

Groetjes, Astrid.

Trijntje zei

Je paneel kaart is prachtig met dit mooie papier. Het komt erg mooi uit. De ander twee kaarten zijn ook leuk geworden. Ik ben ook bezig geweest met paneel kaarten.Er ligt hier ook nog eentje die nog opgemaakt moet worden. Morgen komt er een ronde op mijn blog. Groeten Trijntje

GerJanne zei

ja, deze staat nog op mijn lijstje. Ik kreeg er zelf een, naar aanleiding van het overlijden van mijn vader. Zo'n gaaf effect heeft het en zeker voor papier wat je eigenlijk niet wilt bedekken. Je andere kaarten zijn ook heel leuk, met die grappige ijsbeer en zo heb je er alweer 3 kaarten bij!

Donna W. zei

These are all so cute. I love the expression on the bear. The combination of colors is pretty.

Imke zei

Wow, interesting how you used the Designpaper on the first card, Nelleke. I think i have never seen something like that before.

Thanks for joining our Christmas or New Year Challenge @ Little Red Wagon. I hope to see you back again soon.

Imke ~ MY CRAFTY PLACE

Melissa Craig zei

Wonderful set of cards! Thank you for joining us at Tuesday Morning Sketches.

Debi zei

Adorable Christmas card. Thank you for joining the Tuesday Morning Sketch Challenge.
Debi TMS DT

Lady Joyful zei

Beautiful cards, Nelleke. Please note that to be eligible for our prizes, or to be our winner or honourable mention, you should include our challenge graphic in your blog post. I'll check back before the challenge end date to see if you've updated to be eligible :) Thank you for joining us at Christmas Craft Creations - Charlotte/Lady Joyful, DT

Shona Erlenborn zei

I love the look of the raised panel. Very clever! Thanks for sharing with us over at the Christmas Craft Creations Challenge.