Mijn lijst met blogs

dinsdag 30 januari 2024

Examenmodel

Dank je wel op alle leuke reacties op mijn vorige post. Ik had de kaarten inderdaad al voor het behangen gemaakt. Zondag moest ik echt wel bijkomen hoor.
Eind van de week de 2e ronde behangen.
Gisteremorgen even lekker bezig geweest, na de middag ging ik naar de kapper. Dat was nog een heel avontuur.
Ik was namelijk examen model van een kapster in opleiding van het ROC in Apeldoorn. Ik kende haar niet, maar via facebook (MSN) hadden we afgesproken waar het model aan moest voldoen, en wat ik wilde. Het was mooi weer dus ik op de fiets naar Apeldoorn. Ik wachtte haar beneden op, en onderweg naar het lokaal zei ze nog wel dat het ook zomaar kon dat modellen gewisseld werden. Het was de eerste keer voor mij , en ik liet het allemaal maar over mij heen komen.
De kapsters werden weggestuurd en de examen commissie controleerden onze haren. Die moesten minimaal 10 cm lang zijn. Daarna begon dus echt de stoelendans. We werden allemaal van stoel verwisseld, dus ik kreeg een heel ander iemand. 1 model schoot in de stress en vloog met de kappersmantel nog om het lokaal uit, zeggend dat ze het niet meer deed, ze de kapster wilde helpen en dit vreselijk vond. Er speelde ook nog wat meer met haar zieke moeder, ze kon het allemaal niet hendelen. We zaten echt wel te kijken zo van: hoe gaat dit opgelost worden? Wie van de kapsters is nou de klos? Het vrouwtje naast mij, was vaker model geweest, maar had die stoelendans ook nog nooit eerder meegemaakt.
Ze kwam na 10 minuten gelukkig weer binnen en liet zich toch knippen.
Kapsters moeten flexibel zijn, en als je een model hebt die je vaker geknipt hebt, kan dat in het voordeel van de kapster zijn.
Ik kreeg dus een heel ander iemand, ook een heel ander type, wat onzeker ook. Ze had 50 minuten om mijn haren te wassen en te knippen, dat lukte haar net. Daarna moesten de kapsters weer weg en werden onze haren gecontroleerd. 
Daarna kregen de dames een half uur om het haar te stijlen, föhnen en in model te brengen. Ze had al wel verteld dat mijn slag zou verdwijnen hierdoor, het moest een glad kapsel worden, met nadruk op glans. Hier was ze wel wat zekerder in, maar o, o, o, het zag er niet uit! Ik leek wel een oud dametje van dik in de 80. Alles glad  naar achteren geföhnd, zo'n Ellen Vogel kapsel. Oh, echt afschuwelijk. Zij vond het ook niet mooi, wist dat ik het accent op mijn krullen leg. Ze zei als ze vragen of je het mooi vind, dan zeg maar ja hoor. En natuurlijk werk je mee, je hoopt dat de dames slagen.
Als dank voor het knippen kreeg ze een lichtpuntje van mij. 1 van de serie van hierboven.
Later kreeg ik bericht dat ze toch geslaagd was, evenals mijn andere kapster. Achteraf had ik 2 doosjes mee moeten nemen, dan hadden ze beiden er 1 gehad. 
Zoals jullie zien had ik er weer een serie gemaakt. Het blijft leuk om te doen.
Bij de Egel loopt de uitdaging nog steeds, om een doosje met waxine lichtjes te maken.
Van het vel designpapier bleef een stukje over en daar heb ik deze sterkte kaart mee gemaakt. Met opruimen kwam ik nog wat van die vlinders tegen en die pasten er mooi bij. Het verder eenvoudig gehouden, die gaat zeker zijn weg wel vinden.
Ik hoop dat ik jullie niet verveeld heb met mij verhaal, ik heb er van genoten en het was een leuke ervaring.
En het kapsel? Thuis gelijk de plantenspuit erop en weer mijn haar in mijn eigen slag kneden. Vrij kort geworden, maar dat groeit wel weer aan.
Fijne dag en tot morgen als het kleuren Kaart team dag is.
Groet, Nelleke 
 

9 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

heel erg leuke creaties heb je gemaakt
grtjs,martina

Anita van Deur zei

Super leuk zijn de doosjes , mooie sterkte kaart. Zo dapper als jij om model te zijn dat ben ik niet. Fijne dag

Angélique zei

Juist leuk om te lezen Nelleke.
Wat een avontuur is dat geweest, wel leuk om een keer mee te maken, al was het niet leuk voor de mevrouw die in de stress vloog. Ik geef je groot gelijk dat je je krullen/slag er thuisgekomen meteen weer liet verschijnen.
Lief dat je de kapster eenmlichtpuntje gaf, ze zijn weer heel mooi, net als de kaart.

Daphne zei

Heeeerlijk, wat een verhaal.
Jij maakt nog eens iets mee.
Wat een stress voor die kapsters zeg.
Lang lang geleden heb ik ook een kappersopleiding gevolgd, ook examen gedaan en geslaagd. Daarna denk ik 3kwart jaar als kapster gewerkt, het was echt niks voor mij, haha. Dure opleiding voor mijn ouders, nooit iets mee gedaan🙈.
Je kaart is mooi, goed idee om zo wat restjes weg te werken en wat te gebruiken wat je toch nog hebt liggen.
Fijne dag.

marja kenter zei

Oh wat een avontuur. Prachtig verhaal. Maar zo leuk dat je dit hebt gedaan en dat haar groeit inderdaad weer aan, zo denk ik ook. Vraag ik me nog wel even (terzijde) af wie van ons Ellen Vogel nog kent, ik wel, zij was een van mijn favoriete toneel speelsters, een "grande dame".
Ook leuk dat je die lichtpuntjes hebt gegeven en de kaart is ook mooi.
Fijne dag en liefs

Claudia's kaartjes zei

Wat een verhaal!!! Tof
Leuk gemaakt je kaartjes.!! En ook je sterkte kaart is mooi.
Very nice
Creatieve Groetjes Claudia

Vanaf heden geef ik workshops en verkoop ik mijn kaartjes via mijn FB groep
Mijn FB groep: Claudia's Kaartjes
You tube:Claudia's Kaartjes
Blog:Claudia's Kaartjes
Challenge blogs:
Girlz Creative Christmas 
Girlz makes Guyz Cards
Girlz creative crafts
Creative sketchy girls

Anoniem zei

Wat een verhaal haha, je moet altijd maar afwachten wat ervan gemaakt wordt. Ik was ook eens examenmodel en had toen een bobkapsel en ging het om het föhnen. Was goed gelukt gelukkig!
Groetjes Ellen
Ellen’s Greetingcards

Anoniem zei

Je kaartje is ook goed gelukt net als de doosjes!
Groetjes Ellen

alma.heijenk@gmail.com zei

O, hahaha wat een belevenis zeg!
gelukkig kwam het toch allemaal weer goed.
groetjes Alma