Mijn lijst met blogs

dinsdag 23 april 2024

Stencils in de lift

Gisteren hadden GerJanne en ik een hele leuke kletseldate. We starten al op tijd, om 10.00 u was ik er al, we gingen gelijk door naar boven om te beginnen en te starten met de uitdaging voor de liftchallenge. 
Ondertussen natuurlijk al koffie drinkend en kletsend.
We zochten tussen onze stencils en we begonnen. De eerste waarmee ik begon was 3x niks, dus maar eens wat anders proberen. Ik had wat gekleurde achtergrondjes meegenomen, en heb er daar eentje van gebruikt. Of ik het wel goed gedaan heb, weet ik eigenlijk niet, maar dit is wat het geworden is. Op de achtergrond gebruikte ik de stencil van Pronty en met paars maakte ik de teksten die daar op staan. 
Daarna maakte ik een papiertje om de teksten af te dekken. Ik legde er een andere stencil op en bewerkte de rondjes met dikke bleek. 
Dat vond ik te wit worden en gebruikte toen een stencil met grunche motief en bewerkte ik met zwarte distress oxide, welke niet heel zwart is maar meer donker grijs. 
En toen….. met het opruimen van de dikke bleek, trok ik een dun streepje dikke bleek op de kaart.  Rustiger en bedachtzaam dikke bleek opruimen Nel! Daarna maar een paar kleine streepjes extra gemaakt. 
Tot slot nog 2 diertjes gestempeld, de randjes iets met zwart bewerkt en dit alles op een zwarte kaart geplakt. 
Het was best een uitdaging voor mij, dit moet ik gewoon vaker gaan doen, dan gaat het je beter af. 
We maakten nog een schudkaart die we een andere keer laten zien. Ook hebben we met koffie, thee, paprika en kerrie geverfd. Ik stempelde later nog een heleboel bloemen die ik nog met genoemde materialen inkleurde. GerJanne maakte toen een andere kaart. Moe maar voldaan fietste ik naar huis en kijk terug op een leuke dag! 
Challenges:
Tot woensdag dat is het weer KKT.
Groet, Nelleke   


 

11 opmerkingen:

Angélique zei

Dat klinkt zeker als een gezellige dag. Deze kaart is heel mooi, leuk dat je met bleek werkte, ik hoor jullie uitleg er nog bij 😁
Jehebt hele mooie kleuren en vormen gebruikt, heel creatief.
En nu ben ik benieuwd naar de andere creaties, ik kijk er naar uit.

Anita van Deur zei

Wat hebben jullie een gezellige dag gehad, ben nieuwsgierig naar de rest. Deze kaart vind ik al heel mooi geworden!

Martha zei

Wat leuk zo samen knutselen, Nelleke
Erg mooi resultaat met dat stencilwerk
Benieuwd naar je andete kaart
Liefs Martha

marja kenter zei

Oh wat ben je heerlijk bezig geweest. Ik vind het een prachtige kaart geworden en die streepjes van de bleek heb je mooi opgelost zo.
Fijne dag en liefs

Trijntje zei

Ziet er heel erg mooi uit. Heel mooi is deze kaart geworden. Fijn dat jullie een gezellige knutseldate hadden.Groeten Trijntje

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kaart Nelleke, heel gaaf zoals je met de stempels en stencils hebt gewerkt. Het streepje bleek lijkt zo te horen zoals je het opgelost hebt. Ik vind het een toppertje hoor.
Lieve groetjes Miranda

GerJanne zei

Nou, nee hoor! Ik zag hem vanmorgen gewoon in de zijbalk staan. En nu twee keer in 1 post. Wat raar! Hij is echt heel tof geworden! Mooi dat paars! EN ik heb het hele proces gevolgd. Leuk om dat samen te doen!

Henriët zei

Wat een mooie kaart Nelleke! Heerlijk he dat kliederen met inkt.
En je foutje met de bleek heb je mooi opgelost zo.
Groetjes van Henriët

Marjan zei

Heel gaaf gedaan Nelleke, leuke stencils met elkaar gecombineerd en leuk ook die twee koppies en tekst erbij! Het bleekfoutje ... past er goed bij! Fijn dat je meedoet met de Liftchallenge!

Nicole Parmentier zei

Mooi zoals je de stencils gecombineerd hebt voor de achtergrond! Leuk ook dat je je proces hebt laten zien op je blog. Het is echt een prachtig kaartje geworden, dankjewel voor je bijdrage aan de lift challenge!

Cornelie zei

Gezellig zo'n date! Tof kaartje geworden en paars is helemaal in weer zag ik ;-))
Bedankt voor het meedoen met de Liftchallenge!