Mijn lijst met blogs

maandag 22 april 2024

Schudkaarten

Er staan nogal wat kaarten in concepten, dus vandaag plaats ik er maar weer een paar. Deze keer de 2 schudkaarten die Tara en ik gemaakt hebben. 
Allereerst de kaart van Tara, die ze voor haar moeder gemaakt heeft. De kleuren zijn niet echt mooi, want die heb ik avonds bij hun thuis gemaakt. Ik had vergeten er een foto van te maken. 
Als voorbeeld had ik de kaart voor Irene , klik hier,  gemaakt. en hadden we een richtlijn. De stans en de blister voor het schudmateriaal was al duidelijk. Ze zocht eerst tussen mijn plaatjes en koos voor de macrons,  "want die vind mama zo lekker". Daarna koos ze papier. Ze wilde het schudgedeelte links boven, want dan kon er voor nog wat op de kaart. Daar kwam een lekkere cupcake, want mama houdt ook van bakken. ( eindelijk gebruikt GerJanne!)
De binnen kant maakten we een soort pop up gedeelte. Alles wat ze maar leuk vond heeft ze gebruikt. Haar moeders leeftijd, hartjes, "ik hou van mama", Jaar moest er ook bij. En de tekst Happy Birthday.
De macronstans die ik toevallig had. Een ballon: "feest" En natuurlijk de glitters en steentjes mochten niet ontbreken. 
Omdat het voorbeeld al klaar was en Tara ook best veel zelf deed met wat aanwijzingen van mijn kant, ben ik toen ook begonnen om nog een schudkaart te maken. Ik gebruikte een soortgelijk plaatje, en hetzelfde designpapier. Wat een verschil he: kunstlicht en gewoon daglicht. Heel fijn zijn  de vierkante stansen die precies op de basis kaart passen. In 1x klaar.  Ik koos wel voor een ander soort roze erbij, en deed het schudgedeelte ook wat naar links, zodat er een cupcake naast kon. (zomaar 2x gebruikt GerJanne, πŸ˜‰) Rechts boven moest ik die mooie glitter gebruiken van Tara evenals het hartje links onderin.
Binnenin maakte ik ook een soort pop-up kaart, al blijft het witte bandje iets te slap, hij is wat gaan hangen. Daarop ook allemaal bijpassende dingen er op geplakt voor mijn zus waar de kaart voor is.
Happy birthday dubbel geplakt, is op deze foto beter te zien, geeft een echt leuk effect.
De kaart is al bij mijn zus, want vandaag was haar man jarig. Hij was zo dik geworden dat het mij geen goed plan leek om op te sturen. ( komt ook door het hondje) 
Nou moet ze nog een paar weken tegen een dichte envelop aan kijken, maar ze weet inmiddels wel dat ik een kaartje maak voor haar verjaardag.😊
Nog een leuk detail: Ze heeft al mijn kaarten die ik in de loop van een aantal jaren haar gestuurd heb, in de toilet ruimte hangen.πŸ˜€πŸ˜Š
Straks ga ik een dagje bij GerJanne freubelen. Ik heb gisteravond al koffie- thee- kerrie en paprika "inkt" gemaakt om mee te schilderen, dat hadden we bij Willy Duit op de beurs gezien.
In de beschrijving die we kregen legde ze uit hoe ze dat gedaan had. 
Een fijne dag vandaag, en tot een volgende kaart maar weer. 
Groet, Nelleke 





17 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

oh, die zijn erg leuk geworden ! mooie kaartjes, leuke binnenkant
grtjs,martina

Martha zei

Wat heb een leuke felicitatiekaarten, Nelleke
Ik heb de link even gelezen en zag dat Tara je kleindochter is, wat leuk om samen met haar te knutselen
Schudkaartjes zijn altijd leuk om te maken, met mooi resultaat!
Liefs Martha

Marja Sch zei

Wat een mooi kaarten. Veel plezier straks met de koffie thee ect workshop. Ik ben benieuwd naar de resultaten. Groetjes Marja

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat leuk om zo samen met Tara te knutselen Nelleke. Het zijn mooie, feestelijke schudkaarten geworden en ook de pop-up binnenkant is geslaagd. Nou dat klinkt als een smakelijke (hihi) kletseldate, veel plezier, ik ben nu al benieuwd.
Lieve groetjes Miranda

Ellen zei

Erg leuk gedaan deze gezellige kaartjes en als je het samen doet is het nog leuker! πŸ₯³
Fijne dag bij GerJanne…lekker kletselen en misschien maken jullie nog een kaartje! ☺️πŸ˜‰
Groetjes Ellen

alma.heijenk@gmail.com zei

superleuk gedaan samen met Tara. leuk verhaal erbij.
groetjes Alma

Elle-Jeanne zei

Leuke feestelijke verjaardagskaarten Nelleke.
Gezellige knutselmiddag .
Groetjes Elle-Jeanne

karin zei

Heel mooie kaartjes, ook leuk dat modelletje. Prachtig gemaakt.
Veel knutselplezier vandaag.
Groetjes,
Karin

Lia zei

Wat een mooie feestelijke kaarten heb je gemaakt!
Lia xx

Marfien zei

Gezellig kaartjes maken met je kleindochter is een feestje op zich, het resultaat mag er zijn, twee hele mooie kaarten.

Marjan zei

Samen heel mooie kaartjes gemaakt, hoe leuk is dat! Erg leuk deze modelletjes met de leuke pop-up! Veel knutsel en kletsplezier vandaag met GerJanne!

Diny zei

Wat hebben jullie heerlijk geknutseld Nelleke....en met prachtig resultaat!
Groetjes en een fijne middag bij GerJanne,
Diny

Caroline Cards zei

Mooie verjaardagskaarten met leuke binnenkant hebben jullie gemaakt. Veel plezier bij GerJanne.
Groetjes, Caroline

Anita van Deur zei

2 hele mooie kaartjes! veel plezier met knutselen.

AngΓ©lique zei

Heel leuke kaarten allebei. Heel knap van Tara en zo leuk met alles wat echt bij haar mama hoort, goed gedaan! Jouw kaart voor je zus is ook heel leuk, hopelik heeft ze geduld om de envelop dicht te laten, haha.
Ik ben heel benieuwd naar je creatie(s) van vandaag, leuk!

Trijntje zei

Wat heb je samen met Tara mooie kaarten gemaakt. Een heel leuk model. Jullie hebben ze leuk opgemaakt en mooi het extra schudgedeelte.. jullie zijn vast lekker aan het schilderen geweest en vast wat leuks gemaakt. Ik heb ook nog heel wat kaarten in concept… maar wij gaan straks weer 5 a 6 weken met ons busje weg… dus dan kan ik ook nog wat plaatsen… want dan staan mijn handen stil.. dan lees ik boeken… ook leuk. Maaar thuis knutsel ik liever. Wij gaan wel zien wat jullie gemaakt hebben vandaag. Groeten Trijntje

GerJanne zei

Hahaha, ik lig in een deuk, die cupcake! Je hebt de smaak te pakken! Heel leuk deze kaarten en die Tara, zo leuk zoals het bedenkt!!
En ik moest ook lachen om je zin: Hij is zo dik geworden. Ik dacht even dat je het over je zwager had!🀣
Het was weer heel gezellig en wat hebben we veel gedaan! Leuk o te verven met die speciale mengsels. Nu nog een kaartje ermee maken!