Mijn lijst met blogs

donderdag 4 april 2024

Diepte en hoogte kerstkaart

Vorige week liet ik al 2 kaarten van dit papier zien. Deze had ik toen ook al gemaakt maar nog niet laten zien. Het voornemen was om dit papier op te maken,  deze twee kaarten komen van een groot scrapvel. Door de grote afbeelding uitermate geschikt voor een hoogte en diepte kaart. Want als ik papier uit stans voor een diepte kaart, gebruik ik wat er uit komt voor de andere variant.  De basis is voor mijn doen groot, 15 x 15. Dat gebruik ik niet zo vaak, maar de stans die ik gebruikte is vrij groot. Ik matte het uit gestanste deel op rood papier welke op een basiskaart kwam. Daarna kwam de rest.
Dit is de hoogte kaart geworden. Nadat ik alles geplakt had, wist ik niet meer wat ik er verder aan kon doen. Dus kwam daar alleen een stempel en wat sterretjes op.
Dit is de diepte kaart geworden. Ook hier een tekst en wat sterretjes. Om te verhogen gebruik ik het papier wat bij de magneetvellen van de Wibra zit. Dat is mooi stevig papier en hiervoor heel geschikt. “ Ons bint zuunig” denk ik dan. Weggooien kan altijd nog.
Van het restant en bijpassende plaatjes kwamen nog 10 kaartjes die bijna klaar zijn., De komende tijd zullen die wel op het blog verschijnen. Zo kan ik met de kerstkaarten weer even vooruit. Ik sta er altijd weer versteld van hoeveel je nog van restanten kunt maken.
challenges:
Corpus was leuk en interessant om te zien. De belevingsroute was niet voor iedereen geschikt, vooral voor een paar bewoners die autisme hebben.....Ook Thomas wilde beslist niet mee en ging met Wim boven in het restaurant zitten met een geweldig uitzicht. We hebben daarna nog wat kijk afdelingen bezocht., maar dat had niet zijn belangstelling. Dan is eigenlijk 2 x 1,5 uur rijden wel heel erg veel. Maar het samen koffie drinken en samen eten met ouders en bewoners thuis, maakte het toch nog een goede dag met elkaar.
Groetjes, Nelleke 




 

16 opmerkingen:

Elle-Jeanne zei

Prachtige diepte kerstkaarten Nelleke.
Groetjes Elle-Jeanne

Trijntje zei

Je hebt twee hele mooie kerstkaarten met dit mooie papier. Handig om het vel maar gelijk op te maken. Dat probeer ik met plaatjes nu ook vaker… heb nog veel vellen waar 1 of 2 plaatjes van gebruikt zijn.. we moeten toch wat opmaken… hi hi. Fijn dat jullie een mooie dag hadden. Groeten Trijntje

Annemarie en Merit zei

Twee schitterende kaarten heb je gemaakt.
Gezellig dat je er vandaag bij bent met een kaart.
Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52WTC.

Anita van Deur zei

2 hele mooie kerstkaartjes het papier is super mooi de hoogte kaart is mijn favoriet door het omhoog te plakken. Ook je voorgaande kaartjes net even bekeken heel mooi beide. Dankjewel voor het mee doen bij The Holly and Ivy Christmas Challenge. Groetjes Anita DT

Nicolette zei

Wat leuk om een hoogte en dieptekaart met dit mooie papier te maken.
Groetjes Nicolette

karin zei

Mooie kaartjes met deze techniek Nelleke.
Groetjes,
Karin

marja kenter zei

Ze zijn allebei prachtig Nelleke en wat een goed idee om dat karton van de magneetvellen te gebruiken. Ik bewaarde ze ook maar deed er niets mee dus weg gedaan. Nu heb ik spijt. Maar ik gebruik dan weer zijkanten van oude kaarten waar ik het plaatje van gebruik, ook handig. Echter dat magneet karton is dikker dus hoef je niet zo veel te plakken.
Fijne dag en liefs

Diny zei

Twee prachtige dieptekaartjes Nelleke....daar leent dit papier zich prima voor!
Ik ben ook twee keer zelfs in Corpus geweest....vond het wel interessant!
Groetjes Diny

!neke zei

Beide erg mooi Nelleke !!!
groeten Ineke
DT52WTC

joke zei

Twee schitterende diepte kaarten heb je gemaakt en hier ook zuunig hoor, laatst van iemand ouder dik karton gehad en is perfect.
Groetjes Joke

Aartje zei

Mooie kaarten Nelleke met dit prachtige papier.
Jammer dat het uitje wat tegenviel, maar dingen samen doen is toch altijd fijn.
Groetjes Aartje

GerJanne zei

Het zijn twee mooie kaarten! Persoonlijk vind ik dieptekaarten mooier dan hoogtekaarten.
En zomaar 10 kaartjes! Wauw, dan kun jij inderdaad even vooruit!

Nancy zei

Hey Nelleke,
Het werden 2 mooie kaarten. Leuk dat negatief en positief, diepte en hoogte...
Als je graag een verhaaltje leest, moet je mijn post van vandaag maar eens opzoeken...
Liefs,
Nancy

Jantine zei


Wat een prachtig papier, Nelleke, heel leuk om er een hoogte en een dieptekaart mee te maken. En het verrast mij ook telkens hoeveel kaartjes je nog van restjes kunt maken.
Jammer dat Thomas niet zo onder de indruk was van Corpus, gelukkig was het toch een fijne dag.
Gezellig dat je weer meedoet met 52WTC!
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Lynda zei

Great couple of cards - I don't think they need very much at all with those gorgeous papers and your height/depth design. Thank you for joining us at The Holly and Ivy Christmas Challenge xx Lynda/Loopyloo DT

Helen zei

Fabulous design - very clever.

Thanks for joining us at Christmas Craft Creations.

Helen x
DT